ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Η ενθρόνιση της εικόνας του Χριστού στην Ιερά Μονή Τρικόρφου

Η ενθρόνιση της εικόνας του Χριστού στην Ιερά Μονή Τρικόρφου

Με λαμπρότητα, κατάνυξη, ιεροπρέπεια και κάθε επισημότητα έγινε η ενθρόνιση της εικόνας του Χριστού μας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής μας, σήμερα Τετάρτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου 2021.

Την ιερά εικόνα του Χριστού προσκόμισε στο Καθολικό ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με τον π. Αυγουστίνο, (δεύτερο κατά την τάξη μοναχό της Μονής), με συνοδεία πομπής των μοναχών.

Την ιερά εικόνα του Χριστού υποδέχθηκε στην είσοδο του Καθολικού ο Σεπτός Ποιμενάρχης και Πατέρας μας κ. Θεόκτιστος. Εν συνεχεία η ιερά εικόνα στάθηκε στο κέντρο του Καθολικού, όπου την μύρωσε ο Σεβασμιώτατος και εν συνεχεία ενθρονίστηκε στο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι.

Εκ μέρους της Ιεράς Μονής μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν για την κατασκευή της εικόνας και του προσκυνηταριού, όπου βέβαια λόγω του μεγάλου κόστους ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί. Τα ονόματα όλων αυτών μνημονεύθηκαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα.

Όσοι μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά για την ιερά εικόνα και το προσκυνητάρι που ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί, μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας μέσω τραπέζης ή μέσω PayPal

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδω:

https://www.gerontasnektarios.gr/2020/11/blog-post_3.html

ή επικοινωνήστε για το θέμα αυτό στο τηλ. 6973 736 428

Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη σας και τη στήριξή σας. Όλους εσάς που βοηθήσατε και βοηθάτε για την εικόνα και το προσκυνητάρι. Τα ονόματά σας θα τα μνημονεύουμε στις Θείες Λειτουργίες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Σας αναμένουμε με πολλή χαρά, με την πρώτη ευκαιρία να έρθετε στην Ιερά Μονή μας να προσκυνήσετε την εικόνα του Χριστού και να λάβετε την ευλογία των Αγίων μας.

Εκ της Ιεράς Μονής

 

 

Related posts

Όταν οι λαϊκοί άνθρωποι του χωρίου βίωναν την πίστη τους στο Θεό, την Παναγία, τον Χριστό και τους Αγίους με το δικό τους τρόπο

Newsroom

Αυτά πρέπει να κάνει κάποιος, για να έχει ειρήνη στην ψυχή και το σώμα του

Newsroom

Ένας Θεός στα μέτρα μου – Ομιλία Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ( βίντεο )