ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Η ΕΠΕ και το Ίδρυμα Agitos συνδιοργανώνουν στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκδήλωση με τίτλο «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει – Para Sports Unite»

Η ΕΠΕ και το Ίδρυμα Agitos συνδιοργανώνουν στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκδήλωση με τίτλο «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει – Para Sports Unite»

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Ίδρυμα Agitos της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής διοργανώνουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 (11:00-16:30) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – στο Φάρο- εκδήλωση με τίτλο «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός Ενώνει – Para Sports Unite».
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθούν Παραολυμπιακά Αθλήματα και δράσεις που αναδεικνύουν τη συμβολή του Παραολυμπιακού κινήματος στην προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία και ανθρώπων με αυξημένα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης «ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός μας φέρνει όλους πιο κοντά και είναι ένα μοναδικό εργαλείο για την ένταξη των παιδιών με αναπηρία ανεξάρτητα από το κοινωνικό τους περιβάλλον την εθνικότητά τους ή την καταγωγή τους. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε όλα τα παιδιά με αναπηρία να βγουν από τα σπίτια τους και να συμμετάσχουν ενεργά στον αθλητισμό».
Στο χώρο του Φάρου θα γίνουν επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων όπως Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Γκόλμπολ, Μπάσκετ με αμαξίδιο, Τένις με αμαξίδιο και επιπλέον θα υπάρχουν περίπτερα παρουσίασης για τα παραπάνω αθλήματα καθώς και για Ποδηλασία, Παρακανόε, Στίβο και Κολύμβηση. Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών, με τη βοήθεια Παραολυμπιονικών αλλά και πολλών ακόμη αθλητών και αθλητριών, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά από αυτά τα Παραολυμπιακά αθλήματα.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Andrew Parsons ο οποίος με αφορμή αυτή την εκδήλωση από αύριο (Τετάρτη) θα βρεθεί για πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Related posts

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με αφορμή τον αποκλεισμό της από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Newsroom

Οι παραλίες με πρόσβαση για ΑΜΕΑ σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη

Κραυγή απόγνωσης από γονέα με μικρό παιδί ΑμεΑ: Eμείς οι γονείς πού έχουμε παιδιά με αναπηρία, είμαστε πάρα πολλοί αλλά αόρατοι!

Newsroom