Κοινοποιείστε το άρθρο

Η Google παραδέχεται την ύπαρξη κρυμμένου μικροφώνου σε συσκευή της

 

«Δεν υπήρξε ποτέ η πρόθεση το μικρόφωνο που βρίσκεται στη συσκευή να είναι κρυφό και θα έπρεπε να αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του προϊόντος», αναφέρει

Σε μια παραδοχή που προβληματίζει προχώρησε ο τεχνολογικός κολοσσός της Google, αναφέροντας πως μια σειρά συσκευών της περιέχει κρυμμένο μικρόφωνο, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω χαρακτηριστικό «λάθος».

Πρόκειται για προϊόντα ασφαλείας (σύστημα συναγερμού) τα οποία η Google διαθέτει στην εταιρεία Nest Guard από το 2017, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στη συσκευασία των εξαρτημάτων ότι υπάρχει κρυμμένο μικρόφωνο σε αυτά.

Δεν υπήρξε ποτέ η πρόθεση το μικρόφωνο που βρίσκεται στη συσκευή να είναι κρυφό και θα έπρεπε να αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Πρόκειται για λάθος εκ μέρος της εταιρείας μας», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Google την Τρίτη, απαντώντας στην κριτική που έχει δεχτεί, συμπληρώνοντας: «Το μικρόφωνο δεν λειτούργησε ποτέ από εμάς, ενεργοποιείται μόνο εάν οι ιδιοκτήτες της συσκευής επιλέξουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο