ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Φιλανθρωπία –Δωρεές - Εθελοντισμός

Η HelpHellas: Ίδρύει την πρωτη Ανθρωπιστικη Τράπεζα στην Ελλάδα

Η HelpHellas: Ίδρύει την πρωτη Ανθρωπιστικη Τράπεζα στην Ελλάδα – Πρώτη δράση της η στήριξη των Πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Η Ακαδημία Εθελοντισμού HelpHellas ανακοίνωσε την επίσημη ίδρυση της 1ης Ανθρωπιστικής Τράπεζας στην Ελλάδα με το όνομα HELLAS HELPBANK σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας) και το ΚΕΣΟ (Εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών).

 

Τον συντονισμό της λειτουργίας της Ανθρωπιστικής Τράπεζας θα έχει το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ HELPHELLAS (ΕΣΚΕΘ) και οι πρώτες δράσεις της αφορούν στην υποστήριξη της Θεσσαλίας και των πλημμυροπαθών οικογενειών, που ήδη είναι σε εξέλιξη με την καμπάνια “HELPTHESSALIA”.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της HELPHELLAS, Γιώργος Γαμπιεράκης αναφέρει: «Η δημιουργία της 1ης Ανθρωπιστικής Τράπεζας της Ελλάδας ήταν μια αναγκαιότητα. Οι συνεχιζόμενες φυσικές καταστροφές, οι συνεχείς ανατιμήσεις και η ακρίβεια, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η άμεση απειλή φτωχοποίησης πολλών κοινωνικών ομάδων, η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, και η αναγκαιότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των πληγέντων σε έκτακτα γεγονότα, διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο που επιβάλλει να δούμε τα θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας με μια νέα ματιά.

«Η HELLAS HELPBANK αποτελεί μια πρωτοβουλία τριών σημαντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, που στοχεύουν να συμβάλλουν με τη συνεργασία της Πολιτείας και του Ιδιωτικού Τομέα μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στην άμβλυνση των προβλημάτων πολλών κοινωνικών ομάδων με τη συνεργασία και τη στήριξη πολλών συλλογικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρυμάτων, Γηροκομείων, Ορφανοτροφείων κτλ.
Αυτή την περίοδο ξεκινάμε με την υποστήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία που περνάνε πραγματικά δύσκολες στιγμές»

«Η ανθρωπιστική βοήθεια της HELPHELLAS που έχει φτάσει έχει ήδη διανεμηθεί στην Θεσσαλία από τα δύο τοπικά συντονιστικά της Κέντρα (Τρίκαλα & Καρδίτσα),  έχει υπερβεί τους 635 τόνους σε τρόφιμα, νερά, ρουχισμό, φαρμακευτικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής, κρεβάτια, στρώματα, ογκώδη αντικείμενα οικιακού εξοπλισμού.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν εξειδικευμένες δράσεις που αφορούν την υποστήριξη χιλιάδων οικογενειών στην Θεσσαλία με το πρόγραμμα ανθρωπιστικής υποστήριξης  #HELPFAMILY_THESSALY σε συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια και Έλληνες Επιχειρηματίες, ενώ σύντομα σε επίσημη συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούν οι σκοποί και ο τρόπος λειτουργίας της αυτής της ειδικής Τράπεζας, που θα έχει πολλά επίπεδα κοινωνικής προσφοράς και δράσης», συμπληρώνει ο πρόεδρος της HELPHELLAS.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της HELPHELLAS Γιώργος Γαμπιεράκης επισημαίνει :
“Η δημιουργία της 1ης Ανθρωπιστικής Τράπεζας της Ελλάδας ήταν μια αναγκαιότητα . Οι συνεχιζόμενες φυσικές καταστροφές, οι συνεχείς ανατιμήσεις και η ακρίβεια, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η άμεση απειλή φτωχοποίησης πολλών κοινωνικών ομάδων, η διάρηξη της κοινωνικής συνοχής , και η αναγκαιότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των πληγέντων σε έκτακτα γεγονότα, διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο που επιβάλλει να δούμε τα θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας με μια νέα ματιά .
Η HELLAS HELPBANK αποτελεί μια πρωτοβουλία 3 σημαντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που στοχεύουν να συμβάλλουν με τη συνεργασία της Πολιτείας και του Ιδιωτικού Τομέα μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στην άμβλυνση των προβλημάτων πολλών κοινωνικών ομάδων με τη συνεργασία και τη στήριξη πολλών συλλογικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρυμάτων, Γηροκομείων, Ορφανοτροφείων κτλ.
Αυτή την περίοδο ξεκινάμε με την υποστήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία που περνάνε πραγματικά δύσκολες στιγμές”

Related posts

Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε κι εσύ μαζί με την HELPHELLAS την αγάπη πράξη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Δωρεάν φαγητό σε όλη την Ελλάδα (Σημεία Διανομής & Τηλέφωνα)

Πατήρ Θεοφάνης

Ι.Α.Λ.: Ολοκληρώθηκε η συντήρηση της Πάνσεπτης Εικόνας της Παναγίας Παμμακαρίστου