ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Η ιστορία του ελληνικού συμβόλου «Ήλιος της Βεργίνας» και η αποκωδικοποίηση του (βίντεο)

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς «Αστέρι της Βεργίνας«) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες.

Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.

Η λέξη «Μακεδονία» είναι ελληνικής προέλευσης. Ο κάτοικος της αρχαίας περιοχής «Μακεδνόν»στα αρχαία ελληνικά λεγόταν «Μακεδνός» (βλ.Ηροδότου Ιστορίαι,βιβλίο 1,56: Μακεδνός καλεόμενον).

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς «Αστέρι της Βεργίνας«) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Η λέξη «Μακεδονία» είναι ελληνικής προέλευσης. Ο κάτοικος της αρχαίας περιοχής «Μακεδνόν»στα αρχαία ελληνικά λεγόταν «Μακεδνός» (βλ.Ηροδότου Ιστορίαι,βιβλίο 1,56: Μακεδνός καλεόμενον).

Η ρίζα «Μακ» προέρχεται από το «μάκος» (Δωρικός τύπος του Αττικού ‘μήκος». Άρα το «Μακεδνός»σήμαινε «ψηλός άνθρωπος». Το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι επίσης ελληνικής προέλευσης. Το «αλεξ» είναι ένα πρόθεμα, που σημαίνει «προστάτης». Το «ανδρος» είναι η γενική της λέξης «άνδρας».

Δείτε στο εκπληκτικό βίντεο την ιστορία του  ελληνικού συμβόλου «Ήλιος ή Αστέρι της Βεργίνας» και την αποκωδικοποίηση του

Η ρίζα «Μακ» προέρχεται από το «μάκος» (Δωρικός τύπος του Αττικού ‘μήκος». Άρα το «Μακεδνός»σήμαινε «ψηλός άνθρωπος». Το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι επίσης ελληνικής προέλευσης. Το «αλεξ» είναι ένα πρόθεμα, που σημαίνει «προστάτης». Το «ανδρος» είναι η γενική της λέξης «άνδρας». Δείτε στο εκπληκτικό βίντεο την ιστορία του  ελληνικού συμβόλου «Ήλιος ή Αστέρι της Βεργίνας» και την αποκωδικοποίηση του

Related posts

Στεφανής: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τους Τούρκους χωρίς σφαίρες»

Newsroom

Ο ήλιος από φίλος κινδυνεύει να γίνει εχθρός του δέρματος γιατί άραγε;

Σεισμός: Σε συναγερμό οι σεισμολόγοι

Newsroom