Μεγάλη απόβαση κρητικών και άλλων αγροτών από την υπόλοιπη Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα. 

Συλλαλητήριο προγραμματίζουν για την Τετάρτη, αγρότες από όλη την Ελλάδα που έρχονται στην Αθήνα.

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Βάθη και έπειτα θα κατευθυνθούν στη Βουλή.

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, επιβιβάστηκαν το βράδυ της Τρίτης αγρότες από τα Χανιά, προκειμένου να λάβουν μέρος στο αυριανό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.

Σύμφωνα με την λίστα επιβίβασης που παρέδωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, στο πλοίο επιβιβάστηκαν 165 αγρότες.

Το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής θα βρεθούν στο επίκεντρο των αιτημάτων του συλλαλητηρίου με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών έχουν εκφράσει τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης καθώς και άλλοι φορείς, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών στα Χανιά, Κώστα Καψωμενάκη, αύριο, Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές σε όλο το νησί.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται πολλοί φορείς της Κρήτης, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων του νησιού, εκπρόσωποι της ΠΕΔ Κρήτης, εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και επαγγελματικών φορέων.