ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Η Κυρά Φροσύνη και ο Αλή Πασάς σήμερα στις 22:00 από την ΕΡΤ1

Η Κυρά Φροσύνη και ο Αλή Πασάς σήμερα στις 22:00 από την ΕΡΤ1

 

 

Είδος: Ιστορική

Ο πρωτότοκος γιος του Αλή Πασά, ο Μουχτάρ, και η όμορφη Φροσύνη, χήρα από μεγάλο σόι, ανιψιά του δεσπότη της Λάρισας, έχουν κρυφό ερωτικό δεσμό. Αυτό πέφτει στην αντίληψη της γυναίκας του Μουχτάρ, της Χανιφέ, που είναι κόρη του πανίσχυρου Βεζύρη της Σκόδρας, η οποία τυφλωμένη από τη ζήλεια της ζητά απ’ τον πεθερό της την τιμωρία της χριστιανής μοιχαλίδας. Ο Αλή στέλνει τον γιο του με στρατό να καταστείλει την ανταρσία στην Ανδριανούπολη και καλεί τη Φροσύνη στο παλάτι, όπου της ζητάει επίμονα να γίνει ερωμένη του, αλλά αυτή αρνείται. Τότε την καταδικάζει σε θάνατο και, για να συγκαλύψει την αληθινή αιτία, συλλαμβάνει κι άλλες δεκαεπτά μοιχαλίδες, τις οποίες πνίγει όλες μαζί στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Διάρκεια: 82′ Παραγωγή:Ελληνική

Παίζουν: Ειρήνη Παππά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ανδρέας Ζησιμάτος, Τζαβαλάς Καρούσος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Ελένη Ζαφειρίου, Τάκης Χριστοφορίδης, Βαγγέλης Καζάν Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Γρηγορίου

Related posts

Συνεχίζει να τεντώνει και άλλο το σχοινί η Τουρκία με νέους χάρτες «Όποιος κυριαρχεί στη Μεσόγειο ελέγχει τρεις ηπείρους»

Newsroom

Αν θέλεις να αδυνατίσεις….κοίτα μέσα σου!

Τέμπη: Βούλιαξε η Ελλάδα από το πλήθος του κόσμου που συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Newsroom