ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Η κυβέρνηση καταδίκασε το σχίσιμο της τουρκικής σημαίας αλλά όχι και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου γιατί άραγε;

Η κυβέρνηση καταδίκασε το σχίσιμο της τουρκικής σημαίας αλλά όχι και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου γιατί άραγε;

Το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ απάντησε με ιδιαίτερη οργή στην κίνηση του Γιάννη Λαγού να σκίσει τουρκική σημαία ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου αλλά σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου περί «ρίψης των Ελλήνων στη θάλασσα» δεν είπε τίποτα.

 

H πράξη Λαγού ήταν κατά το ΥΠΕΞ καταδικαστέα αλλά οι δηλώσεις Τσαβούσογλου που παραπέμπουν σε εποχές Μικρασιατικής Καταστροφής όταν οι Έλληνες έπεφταν στην θάλασσα για να σωθούν από τους Τούρκους σφαγείς δεν ήταν καταδικαστέες.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός σε συνεδρία στο ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με την κατάσταση των μεταναστών στα ελληνικά νησιά είχε σκίσει την τουρκική σημαία.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Νέος ΚΟΚ: Ερχεται η online καταχώρηση των παραβάσεων – Ενώ οι κλήσεις δεν θα σβήνονται πλέον

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός προπονητής Ντούσαν Ιβκοβιτς: Πενθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ

«Άκαρπη» η συνομιλία Λαβρόφ – Κουλέμπα: Συνεχίζεται το χάσμα των δύο χωρών

Newsroom