ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Η μεροληπτική εφαρμογή των μέτρων δοκιμάζει την υπομονή μας

Η μεροληπτική εφαρμογή των μέτρων δοκιμάζει την υπομονή μας

Στις 16|03|2020, η κυβέρνηση ορθά ξεκίνησε να ανακοινώνει τα πρώτα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα για την πανδημία του Covid 19.

 

 

Στην συνέχεια ακολούθησε μια συνεχής αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι που πλέον θωρούμε το πράγμα ξέφυγε.

Δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο για τις παραλίες και να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου;

Δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει έντονη ψυχολογική πίεση από τον συνεχή εγκλεισμό που στον απόλυτο βαθμό που τον επιβάλετε κινδυνεύουμε να πέσουμε στο άλλο άκρο και να δούμε έξαρση σε #ψυχολογικές ασθένειες και αυτοκτονίες.

Υπάρχει και μια έντονη αίσθηση αδικίας σε βάρος κάποιων προς όφελος άλλων από τον τρόπο που εφαρμόζονται τα μέτρα. Ενώ για παράδειγμα οι χριστιανοί εν μέσω περιόδου Πάσχα δεν μπορούν να πηγαίνουν στις εκκλησίες, τα δεκάδες παράνομα τζαμιά λειτουργούν ανενόχλητα.

Ενώ Χριστιανοί ιεράρχες διώκονται επειδή τολμούν να παραβιάσουν τα σχετικά μέτρα ο ψευτομουφτής της Ξάνθης παραμένει ασύλληπτος όταν δηλώνει δημόσια και καλεί και άλλους σε απειθαρχία έναντι του Ελληνικού Κράτους για τα ίδια περιοριστικά μέτρα. Αυτό αποτελεί πρόκληση.

Ενώ εμείς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας επί εβδομάδες οι παράνομοι μετανάστες των δομών φιλοξενίας κυκλοφορούν ελεύθεροι και βανδαλίζουν στα ακριτικά νησιά μας εκκλησίες και περιουσίες Ελλήνων, παραμένοντας ατιμώρητοι. Μήπως αυτοί δεν μπορούν να είναι φορείς του ιού; Μήπως για αυτούς δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι;

Αυτή η αίσθηση ότι η κυβέρνηση μας εμπαίζει γίνεται εντονότερη όταν διαβάζουμε ότι σε όσους παράνομους μετανάστες μπήκαν στη χώρα τον Μάρτιο που είχε ανασταλεί το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου και θα απελαύνονταν αμέσως, ήδη επετράπη να υποβάλουν αίτηση ασύλου χωρίς να έχει απελαθεί κανένας. Αυτή η κολοτούμπα ξεπέρασε και τις ανάλογες των προκατόχων σας που τόσο κοροϊδεύατε.

Όταν εφαρμόζονται τόσο αυστηρά μέτρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να εφαρμόζονται με μέτρο και ζυγίζοντας τις συνέπειες και να ισχύουν για όλους και όχι για μέρος του πληθυσμού. Θα πρέπει να δημιουργείται από την εφαρμογή τους αίσθηση ασφάλειας και δικαιοσύνης. Και σε αυτά οι επιδόσεις σας υστερούν, για να το πούμε κόσμια.

Αλλιώς κινδυνεύετε να εξοργίσετε όλους εμάς, πράγμα που σε έναν ικανό βαθμό το έχετε ήδη καταφέρει, και να δημιουργήσετε εύλογες σκέψεις ότι άλλη είναι η πραγματική ατζέντα και άλλους σκοπούς εξυπηρετείτε από τα καλά νοούμενα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, που τόσο έντονα προσπαθείτε να μας πείσετε.

Να θυμάστε όμως ότι και ενόψει και των φημολογούμενων πρόωρων εκλογών,  “Έχουν γνώση οι φύλακες”.

 

 

 

 

Related posts

Η Airbnb αλλάζει την Πολιτική Απορρήτου

Newsroom

Εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και νοσηλεύεται με θρόμβωση στο Θριάσιο

Newsroom

«ΜΑΪΜΟΥ» ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ

Newsroom