Κοινοποιείστε το άρθρο

«Η Παγίδα»: Ένα διάσημο αστυνομικό έργο ανατροπών στο Θέατρο Ζίνα

Ένα συναρπαστικό αστυνομικό έργο, που έχει συναρπάσει χιλιάδες θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα, η αριστουργηματική «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, ανεβαίνει στις 30 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ζίνα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Ζούλια

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου. Ο Ρομπέρ Τομά στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το «είναι» και το «φαίνεσθαι», την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστήριου. Δημιουργεί, δηλαδή, ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά, σε συγκινεί μέχρι δακρύων.

«Η Παγίδα» είναι ένα πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι απ’ τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη!» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δίνοντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιγραφή του σπουδαίου αυτού θεατρικού έργου.

Πράγματι, ο συγγραφέας επιθυμεί να αναδείξει το τόσο διαφορετικό ύφος του έργου ενώ ταυτόχρονα κάνει το κοινό απόλυτο συμμέτοχο στη σκηνική του δημιουργία παρασύροντας την πλατεία σε μια μοναδική μονομαχία. Δημιουργεί εντυπώσεις για να τις ανατρέψει μετά. Μπλοφάρει ο συγγραφέας και φτιάχνει ένα συνεχές πάρε – δώσε με το μυαλό και την ψυχή του θεατή – συμπαίχτη.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης έχουν αναλάβει οι ηθοποιοί Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Λεωνίδας Κακούρης, Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ενώ συμμετέχει και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

What’s your Reaction?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Κοινοποιείστε το άρθρο