ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνίαΡοή Ειδήσεων

Η περιφέρεια Ηπείρου κέρδισε προσφυγή στο ΣτΕ για τα διόδια

Απαλλαγή από τα διόδια της Εγνατίας για το Νομό Ιωαννίνων

Δικαιώθηκε από το ΣτΕ  η Π.Ε. Ηπείρου και 70 κάτοικοι της περιοχής, για την μη απαλλαγή από την καταβολή διοδίων της Εγνατίας Οδού τόσο στους σταθμούς Τύριας, Παμβώριδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, όσο και για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιφέρειας των Ιωαννίνων.

 

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 434/2021 απόφασή του, ακύρωσε μερικά ως μη νόμιμη, την από 27.11.2017 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με την οποία καθορίστηκαν οι απαλλαγές από την καταβολή διοδίων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής για τους κατοίκους των όμορων περιοχών και τους ανέργους.

Η εν λόγω απόφαση ακυρώθηκε μόνο ως προς το σκέλος που δεν περιέλαβε στους απαλλασσόμενους από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώριδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, όσο και για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιφέρειας των Ιωαννίνων που έχουν έδρα εντός των ορίων της περιφέρειας Ηπείρου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την παράλειψη του υπουργού Υποδομών να εξετάσει εάν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διοδίων των προσφευγόντων, ενώ επισημαίνουν ότι δεν διαπιστώνεται εάν οι εξαιρέσεις που έγιναν τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες με τους κατοίκους των περιοχών που προβλέπονται εξαιρέσεις, αλλά ούτε προκύπτουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία έγιναν οι απαλλαγές.

Τελικά, το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση στον υπουργό Υποδομών για να επανεξετάσει την ένταξη των επίμαχων σταθμών στο καθεστώς απαλλαγής διοδίων για τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

 

Related posts

«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε την τροφή και θα ελέγχετε τον κόσμο»

Newsroom

Στοπ στην πώλησή καλλυντικών από τα σούπερ μάρκετ βάζει η κυβέρνηση

Newsroom

Έως 31 Οκτωβρίου τα μέτρα προστασίας σε δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία

Newsroom