ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικογένεια - Παιδί

Η πιο απαραίτητη βιταμίνη για τους άντρες

Τα καλά νέα είναι πως η αυξημένη ηλιοφάνεια της χώρας μας βοηθά τους περισσότερους από εμάς, άντρες και γυναίκες, να “συνθέτουμε” επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D. Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη σε βιταμίνη D εξελίσσεται σε μια “επιδημία” που πλήττει ακόμη και τους μεσογειακούς λαούς και ένας από τους λόγους είναι οι αυξημένες υποχρεώσεις που μας κρατούν πολλές ώρες της ημέρας μέσα σε κτίρια αλλά και η πιο τακτική χρήση αντηλιακού όλο το χρόνο.

Πίσω όμως στην ενδιαφέρουσα έρευνα που προέρχεται από τη γειτονική μας Ιταλία. Οι ερευνητές που συμμετείχαν σε αυτή κατέληξαν πως είναι πιθανό τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D να αυξάνουν τις πιθανότητες να παρουσιάσει ένας άντρας στυτική δυσλειτουργία.

Η έρευνα
Όταν οι ερευνητές παρακολούθησαν 143 άντρες με διαφορετικό βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας βρήκαν πως σχεδόν οι μισοί από αυτούς είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D, ενώ μόνο ένας στους πέντε είχε τη συγκεκριμένη ουσία σε φυσιολογικό επίπεδο. Επιπλέον, άντρες με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία είχαν επίπεδα βιταμίνης D περίπου 24% πιο χαμηλά από τους άντρες με πιο ήπια μορφή της κατάστασης.

Εξασφαλίστε περισσότερη βιταμίνη D για τον οργανισμό σας

Τα ανεπαρκή επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης μπορεί να επιτρέπουν την παραγωγή των ελευθέρων ριζών, και συγκεκριμένα υπεροξεικών ιόντων, σύμφωνα με τη συγγραφέα της μελέτης δρ Alessandra Barassi και την ομάδα της. Οι συγκεκριμένες ελεύθερες ρίζες εξαντλούν το νιτρικό οξείδιο του οργανισμού, ένα μόριο που βοηθά τις φλέβες και τις αρτηρίες να λειτουργούν σωστά. Το αποτέλεσμα: Δυσκολία επίτευξης και διατήρησης στύσης. Το νιτρικό οξείδιο χαλαρώνει τις φλέβες. Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και, με τις κατάλληλες συνθήκες, επιτυγχάνεται στύση. Χωρίς τις απαραίτητες ποσότητές του όμως η κυκλοφορία του αίματος παρεμποδίζεται με όλες τις σχετικές συνέπειες στη σεξουαλική επίδοση των αντρών.

Πηγή

Related posts

Συνεπιμέλεια: Επιστημονική απάντηση στους επικριτές της

Newsroom

Τα οφέλη της παιδικής φιλίας – Πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε;

Bullying: Το προφίλ του θύτη, του θύματος και τι μπορούν να κάνουν οικογένεια και σχολείο

Newsroom