ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Η σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη μίλησε σε συνέντευξη τύπου για την επικείμενη της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της “ΞΑ ΜΟΥ”

Η Έλληνίδα  σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη παραχώρησε χθες το απόγευμα  συνέντευξη τύπου με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της “ΞΑ  ΜΟΥ”, όπου την Πέμπτη 15 Ιουνίου  κάνει επίσημη πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από πολλα Μ.Μ.Ε και το greekaffair.gr για να σας δώσει το στίγμα λίγες ώρες πριν την μεγάλη πρεμιέρα της ταινίας. Στο πανελ της προγραματισμένης συνέντευξης τυπου, ήταν η σκηνοθέτης Κλειω Φανουράκη και οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ξά μου»: Γιώργος Χωραφάς, Σοφία Χιλλ, Λευτέρη Ελευθερίου, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Mάρω Θεοδωράκη, Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Γιώργης Μανωλάκης.

Ο χαρακτήρας της ταινίας, «Ξά μου» θα έλεγε κάνεις είναι τόσο επίκαιρος όσο πότε άλλοτε.

Η ταινία όπως είπε η σκηνοθέτης ονομάστηκε «Ξά μου» από την μετάφραση της λέξης ~ Ξα μου >εξά μου = στην εξουσία μου (Ερμηνεία: Κάνω αυτό που πιστεύω, παίρνω την ευθύνη, δικό μου θέμα τι θα κάνω, ας το πάνω μου).

Το έργο είναι γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, το «Ξα Μου» είναι μια ζωντανή συνύπαρξη μεταξύ ηθοποιών και μη ηθοποιών. Με τους Γιώργο Χωραφά, Λευτέρη Ελευθερίου, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Τατιάνα Καλάντζη, Νίκο Μπουσδούκο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Πετράκη κ.ά. να συναντούν ντόπιους αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους και ψαράδες, ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη μια αισιόδοξη ιστορία μυθοπλασίας με στοιχεία ηθογραφίας σε σενάριο Κλειώς Φανουράκη.

Ο πρωταγωνιστής Γιώργος Χωραφάς από τη δική του πλευρά πρόσθεσε:

«Πέρασα πάρα πολύ ωραία, η ιστορία διαδραματίζεται ακολουθώντας τον χαρακτήρα που παίζω ο οποίος περνάει ας πούμε από το σκοτάδι στο φως. Τα μηνύματα που περνάει η ταινία είναι πολλά, σημαντικά, το κεντρικό είναι μια ανάταση ζωής που χρειαζόμαστε ιδιαιτέρως εδώ στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. Μπορείς να κάνεις πολλά, να αντιμετωπίσεις τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί η κρίση εάν πεις …Ξά μου… Η Κρήτη, όπου εξελίσσεται η ταινία αποτελεί την «δεύτερη απόσταξη» της Ελλάδας».

Στοιχεία ταινίας

Μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την προβολή της στο 27οPalm Springs International Film Festival και στο 11οLos Angeles Greek Film Festival, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλειώς Φανουράκη, «Ξα μου» έρχεται από 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας

Moντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Μιξάζ: Kώστας Βαρυμποπιώτης

Hχοληψία: Γιάννης Αντύπας

Μουσική (κατά αλφαβητική σειρά): Mάρω Θεοδωράκη, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Γιώργης Μανωλάκης

Επιμέλεια κοστουμιών&styling: Ρενάτα Μαστοράκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος

Σύνδεσμοι για την ταινία:

www.xamou.gr

https://www.youtube.com/watch?v=fjonA1oHVSg

https://www.facebook.com/xamouthemovie/

info@amusicfreeater.com

Ρεπορτάζ: Κυριάκος Τσικορδάνος

Φωτογραφία: Αδαμαντιά Λαουμτζή 

Related posts

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων: Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Ιδρυμα Takis

Το Ίδρυμα το σπίτι του ηθοποιού σας προσκαλεί να ξεφυλλίσετέ παρέα να το ημερολόγιο – λεύκωμα του 2023

Το Ιδρύμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συνεχίζει την αρχαιολογική έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων