ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ορθοδοξία

Η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και αίμα Χριστού

Η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και αίμα Χριστού

Με την πάροδο του χρόνου η αθεΐα και η αμφισβήτηση της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως όλο ένα και γίνεται πιο έντονη, τόσο από ομάδα επιστημόνων όσο και από τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ένα από τα θέματα που ενοχλούν και ειδικά τις μέρες που ζούμε με τον COVID είναι η Θεία Κοινωνία. Η Θεία Κοινωνία είναι  μυστήριο και ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ζωή μας καθώς κάθε φορά που πραγματοποιείται η Θεία Λειτουργία το Άγιο Πνεύμα κατεβαίνει και μεταβάλλει την απλή  μαυροδάφνη και το πρόσφορο (ψωμί) σε σώμα και αίμα Χριστού.

 Πολλοί λένε είναι συμβολικά, άλλοι δε, λένε ότι είναι απλά κρασί και ψωμί. Ωστόσο από την πρώτη μέρα της Εκκλησίας έως και σήμερα η Θεία Κοινωνία αποδεικνύει έμπρακτα, ότι δεν είναι συμβολική, ούτε απλά ψωμί και κρασί η πασχαλίτσα που λέμε στα μικρά. 

Αν δεν ήταν Σώμα και Αίμα Χριστού, όλοι οι ιερείς έπρεπε να πεθαίνουν, η και να αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον καθώς στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ιερέας κάνει κατάλυση δηλαδή πίνει όλη την υπόλοιπη κοινωνία που έμεινε με την λαβίδα που χρησιμοποίησε πριν στον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ιερείς επισκέπτονται αρρώστους, είτε στα νοσοκομεία είτε στα σπίτια είτε και  ετοιμοθάνατους.

 Στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα η Θεσσαλονίκη ειδικά τις περιόδους του Πάσχα και των  Χριστουγέννων  κοινωνούν,  εκατοντάδες άνθρωποι.  Οι ιερείς δεν γνωρίζουν τι ασθένεια κουβαλά ο καθένας που προσέρχεται στην Θεία Κοινωνία,  Aids και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται με το σάλιο. 

 Τι να πούμε και για την Σπιναλόγκα με τους λεπρούς, που ο ιερέας πήγαινε αποκλειστικά μέσα στους λεπρούς κοινωνούσε και μετά έκανε κανονικά κατάλυση χωρίς να δεν κολλήσει την λέπρα. 

Σήμερα πάλι,  μετά την λήξη της πρώτης καραντίνας έως τώρα ο αριθμός των ατόμων που κοινώνησαν δεν αντιπροσωπεύει τα κρούσματα. Επιπλέον οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας εκμεταλλεύονται ότι Αρχιερείς και Ιερείς ασθένησαν από τον κορωνοιο, για να χτυπήσουν την Θεία Κοινωνία αλλά σφάλλουν οικτρά. Και μόνο η σκέψη συνίσταται βλασφημία και ύβρις κατά του Αγίου Πνεύματος

Δυστυχώς και η εκκλησία μας στερείτε πίστεως γιατί αν θέλανε να τους κλείσουν το στόμα όλους αυτούς τους βλάσφημους, θα πήγαιναν  έμπρακτα να κοινωνήσουν φορείς του COVID και μετά να κάνουν κατάλυση, έτσι ώστε να δουν επιτέλους το μέγιστο θαύμα της Θείας Κοινωνίας.

Το λέει και η λέξη Θεία Κοινωνία δηλαδή κοινωνία με τον Θεό ένωση με τον Θεό. Μην παίζετε αγαπητοί με τον Θεό γιατί ο Θεός είναι αγάπη, ανοχή αλλά είναι και δικαιοσύνη.

 

 

Γράφει ο Ιεροψάλτης Αχιλλέας Γραβάνης

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Tί έγραψε με το δάκτυλο του ό Χριστός στη γη ;

Newsroom

Σήμερα 4 Δεκεμβρίου η εκκλησία τιμάει τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας: Προστάτιδα του πυροβολικού

Προσευχή: ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ

Newsroom