ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Οι Τούρκοι σήμερα δέσμευσαν και τη Σαμοθράκη-Και Απαγόρευσαν στην Ελλάδα να κάνει άσκηση κοντά στη Σαμοθράκη

‘Εκτακτη Επικαιρότητα: Στην κόψη του ξυραφιού – Οι Τούρκοι δέσμευσαν και τη Σαμοθράκη

 

«Βόμβα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βάζει η Άγκυρα, παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συνθήκη της Λωζάννης – Απαγόρευσαν στην Ελλάδα να κάνει άσκηση κοντά στη Σαμοθράκη – Απαράδεκτοι ψευτοτσαμπουκάδες από τους γείτονες – Σε πλήρη επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ξεπερνά πλέον κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με το καθεστώς Ερντογάν να επιχειρεί να στήσει διακαώς σκηνικό θερμού επεισοδίου, στο πρότυπο των όσων συνέβησαν στα Ίμια τον Γενάρη του 1996. Σύμφωνα με πληροφορίες από το militaire.gr, η Άγκυρα εξέδωσε μια απαράδεκτη, αβάσιμη και πλήρως ανιστόρητη NOTAM Α2352/17, με την οποία θεωρεί τη Σαμοθράκη αλλά και τον γεωγραφικό χώρο γύρω από αυτή ως «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», απαγορεύοντας (!) στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας να διενεργούν ασκήσεις εκεί.

notamturks

Είχε προηγηθεί ελληνική NOTAM, η υπ’ αριθμ. A1064/17, η οποία καθόριζε τις συνθήκες επικοινωνίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης που επρόκειτο να διενεργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

notamgr

Το πλέον απίστευτο είναι ότι οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι είναι εκείνη που παραβιάζει τις διεθνείς Συνθήκες, ισχυριζόμενοι πως με τη στάση της αναιρεί το status quo των δήθεν «αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών» που αφορά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Με απλά λόγια, η Τουρκία ζητεί από την Ελλάδα να ενστερνιστεί το απαράδεκτο σκεπτικό ότι η Σαμοθράκη αλλά και συνολικά το ΒΑ Αιγαίο συνιστά δικό της «τσιφλίκι»!

Όπως γίνεται φανερό, η κυβέρνηση Ερντογάν επιθυμεί με κάθε μέσο να προκαλέσει συνθήκες πλήρους αποσταθεροποίησης τόσο στο Αρχιπέλαγος όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Πηγη

Related posts

Hotel Marina, στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Ανακοίνωση – ΠΑΣΚΕ: «Aπλήρωτο το προσωπικό των Ναυπηγείων Ελευσίνας»

Σε μια καταγγελία-σοκ προχώρησε ο Ιταλός ψυχίατρος Αλ. Μελούτσι: Oι πολιτικοί εμβολιάζονται με πλαστά εμβόλια