ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από την ανατολική Θράκη και τις στέλνει στη Συρία

Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα στον Έβρο -Τις στέλνει στη Συρία

Τα παραπάνω μεταφέρουν τουρκικά Μέσα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία. Αυτή η κίνηση έρχεται και μετά τη δήλωση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ότι η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους και τους ακραίους, ουσιαστικά ισλαμιστές που βρίσκονται μέσα στην Ιντλίμπ, αλλά και τις δυνάμεις της Συρίας.

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα. «Έφτασαν ενισχύσεις ακόμη και από το δυτικότερο σημείο της Τουρκίας την Αδριανούπολη», αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά Μέσα.

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

Η έκθεση για τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Η Hurriyet, αναφέροντας μια έκθεση του ΟΗΕ στο Συμβούλιο, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ με 15.000 άνδρες και η Χουράς Αλ Ντιν με 5000 άνδρες και οι δύο παρακλάδια της Αλ Κάιντα. «Είναι απειλή και σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρεται.

Εντωμεταξύ, η Τουρκία ναυπηγεί 4 κορβέτες για το Πακιστάν.

 

 

Related posts

Κάτι “μαγειρεύεται ” στο μέτωπο ΗΠΑ-Τουρκίας – Στον πάγο οι κυρώσεις της ΕΕ

Newsroom

Ντόμινο παραιτήσεων μεγάλων Ευρωπαίων πολιτικών από ρωσικές εταιρείες – Ποιος αντιστέκεται;

Newsroom

Παρίσι: Επεισοδιακή η Εργατική Πρωτομαγιά

Newsroom