Κοινοποιείστε το άρθρο

 Η Τουρκία με το έτσι θέλω «κατασκήνωσε» στη Μεσόγειο: Το «Γιαβούζ» ξεκίνησε γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου

Πληροφορίες για έναρξη γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, με το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Sabah.

Μόλις μια ημέρα μετά τη νέα πρόκληση Τσαβούσογλου, με τον χάρτη που έδειχνε την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την… Κρήτη, η Sabah προαναγγέλλει επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στα Κατεχόμενα.

Η εφημερίδα τονίζει ότι με την επίσκεψή του, ο ΥΠΕΝ της Τουρκίας -που προ ημερών δήλωσε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των εκατομμυρίων κατοίκων της Τουρκίας- θέλει να στείλει ένα μήνυμα της Αγκυρας, σε όλο τον κόλπο, ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την ανατολική Μεσόγειο.

Απτόητη η Τουρκία συνεχίζει τις γεωτρήσεις

Σύμφωνα με το SigmaLive, η Sabah αναφέρει ότι το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «θα παραμείνει στην περιοχή (σ.σ. ανοιχτά της Καρπασίας) για τρεις εβδομάδες. Αντίστοιχα, το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου» υπογραμμίζει η

Σύμφωνα με το SigmaLive, η Sabah αναφέρει ότι το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «θα παραμείνει στην περιοχή (σ.σ. ανοιχτά της Καρπασίας) για τρεις εβδομάδες. Αντίστοιχα, το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου» υπογραμμίζει η Sabah και προσθέτει:

«Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Μπαρμπαρός».

Υπενθυμίζεται ότι τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά σκάφη της Τουρκίας βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Πολεμικού Ναυτικού της Αγκυρας και περιπολούνται και από αέρος, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επί 24ώρου βάεως.

Η Sabah, καταλήγοντας, αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τα σχέδιά της για την ανατολική Μεσόγειο.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο