ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Η τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα στις Διαδικτυακές Προσεγγίσεις: «Ο πολιτισμός ματώνει. Οι καλλιτεχνες δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε»

Η τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα στις Διαδικτυακές Προσεγγίσεις: «Ο πολιτισμός ματώνει. Οι καλλιτεχνες δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε»

Foto by Alexandros Voutsinas

Η τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα  την περασμένη Παρασκευή 2 Απριλίου βρέθηκε καλεσμένη στο πάνελ του Δημοσιογράφου και Διευθυντή των greekaffair.news & 7nea.gr, Κυριάκου Τσικορδάνου  και στην εκπομπή  «Διαδικτυακές Προσεγγίσεις»  για να κουβεντιάσουν για το καυτό θέμα της επικαιρότητας «Εστίαση και πανδημία: Η αβεβαιότητα και τα προβλήματα της επόμενης ημέρας».  

 

 

Η τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής λέγοντας «Δυστυχώς δεν έκλεισαν μόνο οι χώροι εστίασης, οι μουσικές σκηνές και τα bar όπου τραγουδούσαμε, έκλεισε και ο τουρισμός, οπότε ως κλάδος και εμείς αμέσως μπήκαμε στην ανεργία.

Αυτό που χτύπησε διπλά το δικό μας επάγγελμα είναι ότι από τη φύση του μας αναγκάζει κάθε μέρα να έχουμε και διαφορετικό εργοδότη, οπότε υπήρχε μια απουσία συμβάσεων αορίστου χρόνου και ο αλγόριθμος που έβγαζε τα δικά μας μερίδια για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, αδίκως έβγαλε εκτός τους περισσότερους συναδέλφους από την ομάδα εκείνων που δικαιούμαστε κάποια επιδόματα των 800,00€. Για εμάς τους καλλιτέχνες δεν υπάρχει μέλλον έχουμε ήδη καταστραφεί ως κλάδος και δεν εννοώ μόνο τους τραγουδιστές, πίσω μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, μουσικοί, σκηνογράφοι, σκηνοθέτες, φωτιστές, ηχολήπτες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή καταστράφηκαν».

Όσον αφορά τις διαδικτυακές συναυλίες και live streaming απάντησε ότι «τα live streaming αυτή τη στιγμή είναι μια λύση για να μην χάσεις την επαφή με το κοινό σου και γιατί το έχει ανάγκη και ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε χωρίο, στο βουνό, στο νησί να δει μια παράσταση θεατρική ή μια μουσική παράσταση. Είναι ένας τρόπος για να ικανοποιήσει αυτή τη στιγμή την έκφραση τέχνης. Αυτή η συνθήκη δεν μπορεί καθιερωθεί, δεν μπορούν να καταργηθούν οι ζωντανές εμφανίσεις, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά μέσα από ένα live streaming, είναι πανάκριβο να κάνεις ένα live streaming. Δεν αναφέρομαι σε αυτά που γίνονται μέσω Facebook, Instagram και τα κάνουμε από το σπίτι μας. Μια παραγωγή για να γίνει live streaming μέσω διαδικτύου είναι πολυέξοδη. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 2.000€ στην τσέπη για να το στήσεις, για να ξεκινήσεις.

 

Τέλος η κ. Κωνσταντίνα Πάλλα τόνισε ότι «ο πολιτισμός θα περάσει μια τρομερή κρίση γατί ήδη μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων του πολιτισμού έχουν αναζητήσει σε άλλους χώρους δουλειά για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Γιατί αν ανοίξει η εστίαση, αν ανοίξουν τα στάδια για να γίνουν συναυλίες, με δυο και τρεις συναυλίες που θα μας επιτρέπουν ανάλογα με τα καθίσματα, δεν μπορείς πάλι να επιβιώσεις. Γνωρίζουμε ότι για τα επόμενα δυο χρόνια εμείς δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε από τη δουλειά μας με αυτές τις συνθήκες, γιατί και από τον Σεπτέμβριο να είναι όλα ανοικτά, πάλι θα είναι με περιορισμένους ακροατές οπότε δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα μεροκάματα που παίρναμε κάποτε, που ήταν και τότε μικρά και με το ζόρι επιβιώναμε ήδη ξέρω συναδέλφους που κάνουν άλλη δουλειά και δεν θα γυρίσουν στον χώρο. Ο πολιτισμός ματώνει και από αύριο που μπορεί να ανοίξει η εστίαση και ο τουρισμός δεν θα έχουμε εκπροσώπους του πολιτισμού κι αυτό θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά τα επόμενα χρόνια». 

 

Δείτε την συζήτηση στο  βίντεο που ακολουθεί

 

K.Τ.

Related posts

Συνέντευξη: με τον Head Chef Νικήτα Μπατσικούρα -«Στη μαγειρική υπάρχει η αρχή, αλλά δεν υπάρχει το τέλος»

Συνέντευξη με την συγγραφέα Βάσια Μαυράκη: “Πιστεύω πως ο θάνατος είναι μία πόρτα μέσα στη ζωή”

Απ. Ζέρβας – παιδίατρος στο greekaffair.gr: «Η επιστράτευση ιδ. Γιατρών στο ΕΣΥ είναι ομολογία τρανή της αποτυχίας στην διαχείριση της πανδημίας»