ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Η τριχόπτωση ενοχλεί και ανησυχεί ανθρώπους σε κάθε ηλικία

Η τριχόπτωση ενοχλεί και ανησυχεί ανθρώπους σε κάθε ηλικία.

Άνδρες και γυναίκες, ανησυχούν το ίδιο και αισθάνονται άσχημα και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να βελτιώσουν την κατάσταση αυτή ή και να την διορθώσουν.

 

Κατά το χτένισμα, το λούσιμο ή και στον ύπνο πέφτουν συγκεκριμένες ποσότητες μαλλιών, ωστόσο αυτό έως ένα συγκεκριμένο βαθμό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, καθώς είναι οι αδύνατες τρίχες αυτές που πέφτουν, πράγμα το οποίο θεωρείται αρκετά φυσιολογικό, ακόμη και για ανθρώπους με υγιή ανάπτυξη μαλλιών.

Όμως, εάν λαμβάνει χώρα σημαντική σε ποσότητα τριχόπτωση, τότε αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και θα πρέπει να λάβουμε μέτρα. Υπάρχει η φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία χάνουμε ημερησίως κάποιες τρίχες λόγω του γεγονότος ότι η τρίχα ανακυκλώνεται. 100.000 με 150.000 τρίχες βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Υπάρχει όμως και η τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από τον φυσιολογικό αριθμό των τριχών ημερησίως και κάποιες δεν ξαναεμφανίζονται.

Η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχική διακύμανση. Αυτή η τριχόπτωση ονομάζεται παθολογική. Έτσι δημιουργείται αραίωση στο κεφάλι διαφόρων βαθμών η οποία ανάλογα με το μέγεθος και τη μορφή της αραίωσης, λέγεται Αλωπεκία.

Αιτίες της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση εμφανίζεται και στα δύο φύλλα ανεξαρτήτου ηλικίας. Και για τα δύο φύλλα η γήρανση, η κληρονομικότητα, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, η υπερβολική δόση φαρμάκων, δερματικές παθήσεις, μολύνσεις, λοιμώξεις, στερητικά προγράμματα διατροφής, χρήση προϊόντων με χημικά, έκθεση σε ακραίες φυσικές συνθήκες, ατμοσφαιρική μόλυνση, μολυσμένο νερό. Επίσης η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη σε συγκεκριμένες τιμές είναι μία αιτία της πτώσης των μαλλιών καθώς εκτός των άλλων ιδιοτήτων της επηρεάζει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας στο ανδρικό αλλά και στο γυναικείο σώμα.

Διαβάστε την συνέχεια…

https://www.mexis.gr/trichoptosi/

 

Related posts

Εξαπλώνεται στις ΗΠΑ η πνευμονοπάθεια που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο – 275 νέα κρούσματα

Έρευνα: Οι μάσκες προστατεύουν από τον ιό, αλλά όχι τελείως

Newsroom

Το μεγάλο μυστικό του Σωκράτη για να πετύχεις οτιδήποτε επιθυμείς

Newsroom