ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Η Βρετανία προβαίνει σε διαγραφή του χρέους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων λιρών

Η Βρετανία προβαίνει διαγραφή του χρέους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων λιρών – Εδω στην Ελλάδα τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση ;

Ο κορονοϊός “καλπάζει” και στην Βρετανία και η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις! Πιο συγκεκριμένα, τη διαγραφή του χρέους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων λιρών, και τη διάθεση 300 εκατομμυρίων λιρών προς τα φαρμακεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Όπως είπε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, η απόφαση διαγραφής του χρέους θα ενισχύσει το NHS ώστε να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και να αποκτήσει ισχυρότερες βάσεις για το μέλλον.

Ο Ματ Χάνκοκ παρουσίασε επίσης το σχέδιο του υπουργείου για την αύξηση των τεστ επιβεβαίωσης για τον κορονοϊό, με στόχο να φτάσουν τα 25.000 ημερησίως μέχρι το τέλος του Απριλίου, και τα 100.000 ημερησίως για κάθε είδος εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων των τεστ για αντισώματα στον ιό), επίσης μέχρι το τέλος του μήνα.

Αλήθεια εδώ στην Ελλάδα τι περιμενετε για να προβείτε σε μια τέτοια κίνηση κ. Πρωθυπουργέ ; Πόλεμο δεν έχουμε ;;;

Αλλωστε όπως δήλωσε και πρόσφατα σε συνέντευξη του  στους Financial Times ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι : Το δημόσιο χρέος των χωρών θα πρέπει να γίνει ένα χαρακτηριστικό των οικονομιών και να συνοδεύονται από τη διαγραφή του ιδιωτικού χρέους. Τα κράτη θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον προϋπολογισμό τους για την προστασία των πολιτών και της οικονομίας απέναντι στο σοκ αυτό, για το οποίο ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι υπεύθυνος και δεν μπορεί να τον απορροφήσει», αναφέρει επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ.

Εσείς σαν υπεύθυνη κυβέρνηση τι περιμενετε ;;;

Related posts

Αντιμέτωπο με λιμό βρίσκεται ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας

Θρίλερ στην Ιταλία με την παραίτηση Ντράγκι: Ο Ματαρέλα δεν κάνει δεκτή την παραίτηση και του ζητά να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο

Η Τουρκία απειλή την ΕΕ: Θα υπάρξει ένταση εάν εμπλακείτε στην κυπριακή ΑΟΖ

Newsroom