ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικογένεια - Παιδί

Ιδέες για να μην βαριέσαι τραγικά τώρα που κάθεσαι σπίτι

Ιδέες για να μην βαριέσαι τραγικά τώρα που κάθεσαι σπίτι

Η καραντίνα, σε γενικές γραμμές, είναι κάτι απλό μόνο στην θεωρία. Επειδή στην πράξη, όμως δεν είναι και επειδη είμαστε ακόμα στην αρχή  εμείς θεωρήσαμε να σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να μην βαριέστε τραγικά στο σπίτι .

 

*Αρχικά, αν έχεις τηλεόραση στο σπίτι, κλείστην . Θυμάσαι τα παλιά τα χρόνια, που δεν είχαμε τηλεόραση και ίντερνετ  δεν ήμασταν όλοι έρμαια του χαζοκουτιού  του κινητού η του τάμπλετ  ;

 

Ε, ναι! τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξανανιώσεις αυτή την γλυκιά ελευθεριά .

 

*Φυσικά σε περίπτωση που θες να ενημερωθείς  μπορείς μπεις για λίγο στο διαδίκτυο και να επισκεφθείς  κάποιο site ώστε να μάθεις  τι γίνεται στο κόσμο, αλλά πρόσεχε μην κολλήσεις και κάψεις κανένα εγκέφαλο .

Αν πάλι θέλεις να χαλαρώσεις μπορείς να διαβάσεις κάποιο  βιβλίο  θρησκευτικού περιεχομένου η κάποιο μυθιστόρημα από γνωστούς  συγγραφείς που μπορούν να σε κρατήσουν για ώρες μια όμορφη συντροφιά , εάν πάλι δεν σου αρέσει η κατηγορία μυθιστορήματα υπάρχει και η κατηγορία ιστορικά, να ευκαιρία είναι τώρα να  μάθουμε τις ρίζες μας την ιστορία μας από που προερχόμαστε, είναι μια καλή αφορμή τώρα που έχουμε ελεύθερο χρόνο να τον εκμεταλλευτούμε σωστά .

Αν πάλι δεν σας αρέσει το διάβασμα και σας αρέσουν τα δύσκολα  τότε μια καλή πρόταση για να ακονίσετε το μυαλό σας είναι να πάρετε να λύσετε ένα σταυρόλεξο 

*Ξέρεις, επίσης, τι θα σε βοηθήσει να κινηθείς λίγο μέσα στο σπίτι, αλλά και να περάσεις χρόνο, και να φροντίσεις την υγεία σου; Προσπάθησε να μαντέψεις… Ναι! Θα σου πούμε να κάνεις μικρο μαστορέματα μικρο δουλείες που ίσως τόσο καιρό δεν είχες καταφέρει να κάνεις διότι δεν είχες το χρόνο .

 

Επίσης φρόντισε να μαγειρεύεις κάθε μέρα παίξε με τις γεύσεις και τις συνταγές κανε κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό σε ψάρι, η  κρέας, ζυμαρικά η  και λαχανικά, ειλικρινά  – πίστεψέ μας – δεν έχεις ιδέα πόσο γρήγορα θα κυλίσει η μέρα σου αν αφιερώσεις λίγο χρόνο να φτιάξεις ένα ωραίο μεσημεριανό και βραδινό για τον εαυτό σου.

 

*Αν μένεις με συγκατοίκους, γονείς, εραστές, προφανώς δεν είναι και το πιο σωστό να είστε ο ένας κολλημένος πάνω στον άλλο, αλλά εντάξει, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι όπως ένα σκάκι ένα τάβλι  σκραμπλ  μονόπολη,  taboo,  Scrabble ,  Jenga    μπορείτε να παίξετε, βρε αδερφέ.

*Τώρα, όσον αφορά το σεξ στην εποχή του κορωνοϊού, δεν έχουν βγει επίσημες οδηγίες, αλλά όπως είναι λογικό αποτελεί λίγο επίφοβη δραστηριότητα. Εμείς το λέμε, αλλά εσείς σίγουρα θα κάνετε αυτό που σας πει η  κρίση σας …….

Και εάν ακόμα δεν σε έχουμε καλύψει με τις προτάσεις μας  έχει και συνέχεια. Ασχολήσου με οτιδήποτε δημιουργικό φαντάζει δημιουργικό για σένα . Σκίτσαρε, φτιάξε ένα παζλ , γράψε , χόρεψε ,τραγουδά ,  άλλαξε ντεκόρ στο σαλόνι σου περιποιήσου  τα λουλούδια στο μπαλκόνι σου η στο κήπο .

Ακόμα πέρασε κάποιες ώρες με τα παιδιά σου διαβάζοντας του κάποια παραμυθία η παίζοντας επιτραπέζια επιμορφωτικά παιχνίδια .

 

Όπως και να έχει προσπάθησε να το δεις θετικά γιατί μια μπόρα είναι που θα περάσει και θα φέρει τη λιακάδα !

 

Related posts

Μάνα συγγνώμη και… σ’ ευχαριστώ!

Παιδιά υιοθετημένα από «Ομοφυλόφιλα Ζευγάρια » στρέφονται εναντίον τους

Newsroom

Σιατίστης Παύλος: Γιατί υπάρχουν τόσα διαζύγια στις μέρες μας;

Newsroom