ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ομογένεια

Ιερατική Σύναξη των Κληρικών Μελβούρνης και Northcote Βικτώριας

Με μεγάλη επιτυχία και πνευματική ωφέλεια πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη, Ιερατική Σύναξη των Κληρικών Πατέρων Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Μελβούρνης και Northcote, στην οποία Προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Παρόντες σε αυτήν, πέραν των Κληρικών Πατέρων των δύο Περιφερειών, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και οι Θεοφιλέστατοι Βοηθοί Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, μετά την Εναρκτήρια Προσευχή, αναφέρθηκε Εισαγωγικά στον Ορθόδοξο Μοναχισμό, όπως αυτός βιώνεται στο Παγκόσμιο Κέντρο του Μοναχισμού που είναι το Άγιο Όρος, με αφορμή την παρουσία στην Αυστραλία, αυτή την Περίοδο, του Ιερομονάχου Πατρός Αντίπα Αγιορείτου, Γέροντος του Ιερού κελλίου της Αγίας Άννης.

Αφού καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Γέροντα Αγιορείτη Ιερομόναχο, του παραχώρησε τον λόγο και ο π. Αντίπας, με μεγάλη Θεολογική απλότητα και σαφήνεια, ομίλησε σχετικά με την Ενότητα της Εκκλησίας και τις διάφορες κατά καιρούς ζηλωτικές τάσεις που ανακύπτουν, οι οποίες συνήθως οδηγούν εκτός Εκκλησίας τους πιστούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο π. Αντίπας μίλησε για την Εκκοσμίκευση μέσα στην Εκκλησία, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την προσωπική αυτονόμηση του κάθε Κληρικού ή Μοναχού και Λαϊκού, και παρουσίασε πολλούς Ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν την Αυτόνομη Αποκοπή από το σώμα της Εκκλησίας μας.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές, κάποιοι μας λένε να φύγουμε από την Εκκλησία, διότι ο τάδε Δεσπότης είναι Αιρετικός ή αυτά που κάνει δεν είναι Ορθόδοξα. Να ξέρετε πως το τί είναι Αιρετικό και τί όχι, η Εκκλησία θα μας το πει και όχι ο κάθε Καλόγηρος και ο κάθε περιπλανώμενος Λαϊκός.

Γι’ αυτό να ακούτε τη φωνή της Εκκλησίας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου σας. Οι ζηλωτικές φωνές έχουν αποφορά. Όλα τα ζηλωτικά κείμενα βρωμάνε, διότι αντί να οδηγούν τους ανθρώπους στη σωτηρία, τους οδηγούν εκτός της Εκκλησίας. Και εκτός της Εκκλησίας σωτηρία δεν υπάρχει».

Μετά την Εισήγηση του πατρός Αντίπα ακολούθησε Διάλογος με τους Κληρικούς Πατέρες, και τέλος κέρασμα.

 

 

Related posts

Αδελαΐδα: «Ελλήνων Χώματα» μια λαμπρή μουσικοχορευτική παράσταση για τις χαμένες πατρίδες

Newsroom

Νομική Αναγνώριση Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου στην Ισλανδία

Πατήρ Θεοφάνης

Λαμπρός Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ

Πατήρ Θεοφάνης