Κοινοποιείστε το άρθρο

 

Η δύναμη της προσευχής νικά τον φόβο

Για την δύναμη της προσευχής και τα βιώματα του με τον Άγιο Πορφύριο μίλησε ο Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς.

Επίσης ο Γέροντας Γεώργιος τόνισε πως ο Άγιος Παΐσιος και ο Άγιος Πορφύριος ήταν ταυτισμένοι σε όλα, πολύ δε περισσότερο για την προσευχή.

 

Ακόμη ο π. Γεώργιος επισήμανε την επιτακτική ανάγκη για προσευχή από τους ανθρώπους και κυρίως από τους Μοναχούς, για την σωτηρία όλου του κόσμου.

“Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε:

«Πρέπει να μάθουμε να προσευχόμαστε πολύ, δηλαδή να αποκτήσουμε την ποσότητα στην προσευχή». Ενδιαφερόταν και για την ποιότητα και είναι πιο σημαντικό, αλλά έλεγε: «Εάν δεν μάθουμε να προσευχόμαστε πολύ δεν μπορεί εύκολα να ρθει και η ποιότητα. Μέσα από την αγάπη την πολύωρη για την προσευχή και να αναλωνόμαστε συνεχώς στην προσευχή μπορεί να ‘ρθει η ποιότητα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Γεώργιος.

Σε άλλο σημείο ο π. Γεώργιος πρόσθεσε: “Ο Άγιος Πορφύριος έλεγε:

«θα σας βάζω να προσεύχεστε πολύ για τους ανθρώπους, γιατί πολύ αγαπώ τους ανθρώπους». Στο τέλος της ζωής του έλεγε: «Πρέπει να είμαστε συνεχώς στην εκκλησία προσευχόμενοι. Τίποτα άλλο δεν πρέπει να κάνουμε εμείς οι μοναχοί. Να προσευχόμαστε συνεχώς στην εκκλησία για όλο τον κόσμο». Γι’ αυτό και ο Άγιος Παΐσιος έλεγε λίγο πριν φύγει από την ζωή: «Τώρα οι μοναχοί πρέπει να εγκαταλείψουν τα πάντα και να προσεύχονται μονάχα στον Θεό για την σωτηρία του κόσμου, γι’ αυτά που έρχονται».

Κλείνοντας ο Γέροντας Γεώργιος υπογράμμισε:

«Ο Άγιος Πορφύριος έλεγε γι’ αυτό τον Ναό που έφτιαξε στο Μήλεσι – «Αυτός ο Ναός φτιάχτηκε για να προσεύχονται εδώ οι άνθρωποι νυχθημερόν. Να είναι ένας χώρος προσευχής, λατρείας και να είναι επί εικοσιτετραώρου βάσεως ανοιχτός για τις προσευχές και τις δεήσεις των ανθρώπων στον Θεό για την σωτηρία του κόσμου». Η δύναμη της προσευχής νικά τον φόβο, και όπως έλεγε ο Άγιος Πορφύριος «συν Χριστώ πανταχού φόβος ουδαμού»…. Δεν υφίσταται ο φόβος στους αληθινούς Χριστιανούς”.

 

 

 

Πηγη romfea.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο