ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης :«O Χριστιανισμός σημαίνει ενότητα».

 

«O Χριστιανισμός σημαίνει ενότητα».΄΄Είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γέροντας Γεώργιος Αλευράς που ζει σήμερα στα καυσοκαλύβια του Αγίου Όρος

Ο γέροντας Γεώργιος ζει σήμερα στο Άγιο Όρος, στην Ιερά σκήτη της Αγιά Τριάδος Καυσοκαλυβίων και είναι αυτός που επιλέχθηκε από τον ίδιο τον  Άγιο Πορφύριο  ως πνευματικό του παιδί  να συνεχίσει το έργο του Αγίου Πορφυρίου. 

Γέροντα, ποιος λέμε ότι είναι σωστός χριστιανός;

Χριστιανός δεν είναι αυτός που πάει εκκλησιά, ούτε αυτός που πάει αγρυπνία ούτε αυτός που πάει και κοινωνεί ούτε αυτός που πάει και εξομολογείται.

Χριστιανός είναι αυτός που είναι εστι του χριστού. Ο χριστός ήρθε για να πει και να κάνει τι;

Την αλήθεια! Χριστιανός είναι αυτός ο οποίος είναι αληθινός , δεν υπάρχει χριστιανισμός τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου δικά μας. Η πρώτοι χριστιανοί ζούσαν σαν μια οικογένεια δεν είχε ο καθένας το δικό του πορτοφόλι την δική του περιουσία ήταν όλα άπαντα κοινά. Και φυσικά ζούσαν όλοι μεταξύ τους σαν μια οικογένεια! Αν δεν υπάρχει αυτό μέσα σε μια χριστιανική κοινωνία, τότε δεν υπάρχει χριστιανισμός. “Χριστιανισμός σημαίνει ενότητα”, ο χριστός είπε ο πατήρ μου και εγώ είμαστε ένα. Δεν μπορεί εγώ να είμαι ενωμένος με εσένα και εγώ να περνάω καλά και εσύ να  πεινάς. Αυτό δεν είναι ενότητα χριστιανικοί άρα δεν ζούμε σε ένα κόσμο χριστιανικό!Δηλαδή μια χριστιανική κοινωνία δεν εννοείτε να περνούν οι δέκα καλά και οι εκατό να υποφέρουν.

Γέροντα οι Έλληνες είναι χριστιανοί;   

Μα ποιοι είναι χριστιανοί και αυτοί που πεινάνε και υποφέρουν δεν χριστιανοί ξέρεις γιατί, γιατί προσκυνάν αυτούς του ανθρώπους που τους εκμεταλλεύονται και τους καταδυναστεύουν.

Ακόμα και εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει όλες της αρετές επάνω του και ας λέγετε ιερέας, αρχιερέας, μοναχός, έγγαμος, να έχει αρετές, εάν είναι φιλοχρήματος και δεν δίνει στους συνανθρώπους του από το υστερήματος του δεν είναι χριστιανός. Από το Υστέρημα του το επαναλαμβάνω, όχι από αυτά που του περισσεύουν. Και εγώ προσωπικά τι έκανα παραιτήθηκα από την μισθοδοσία μου. Σήμερα στην Ελλάδα άμα κάνεις ένα γκάλοπ στο χώρο της εκκλησιάς και ρωτήσεις αν κάποιος κληρικός έγγαμος έχει παραιτηθεί τα της μισθοδοσίας θα σε θεωρήσει τρελό και όμως εγώ το έκανα ήταν μια πράξη θυσίας που έκανα και δυστυχώς κάνουν πως δεν την βλέπουν αρκετοί. Γιατί η αλήθεια ελέγχει. Ο Χριστός τι έκανε; Αυτός ο μεγάλος έγινε μικρός. Άφησε τον θρόνο του ουρανού και έγινε ανθρωπάκι. Βρέθηκε στη Γη, έγινε απλός σαν και μας και ταπεινώθηκε. Έφαγε μαζί μας, έζησε μαζί μας, ήπιε μαζί μας, έζησε της χαρές και της λύπες των ανθρώπων και αυτός ως άνθρωπος αλλά ως θεός που ήταν ευεργέτησε τους ανθρώπους εκείνης της εποχής και στο τέλος τον βάλανε επάνω στον σταυρό και τον σκότωσαν. Γιατί είπε την αλήθεια!

 

GREEKAFFAIR.GR 

 

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Η κάρτα του πολίτη – Το κλειδί της Νέας Εποχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Μη το ξεχνάς! Είσαι Ορθόδοξος Έλλην!

Newsroom

Σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου τιμάται το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρία