ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Ιερώνυμος: Θα παλέψουμε για το καλό του λαού

Ιερώνυμος: Θα παλέψουμε για το καλό του λαού

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν και τη συνδρομή της Εκκλησίας σε αυτό τον σκοπό.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ενημέρωσαν την Ιερά Σύνοδο για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.

Ιερώνυμος: Θα παλέψουμε για το καλό του λαού

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο τη συνδρομή της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό των πολιτών, «ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα».  Ο κ.κ. Ιερώνυμος, στην ίδια συνάντηση είχει αναφερθεί στην «απαραίτητη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη».

Τσιόδρας: Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα

Μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον υπουργός Υγείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Σύνοδο για το θέμα τον εμβολιασμών, ο κ.Τσιόδρας μίλησε για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Ο κ.Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και τόνισε «είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας, σημείωσε. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

 

 

Related posts

Γκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR μετά από θετικό rapid για εμβολιασμένους

“Καραγκούνηδες”: Το πληθυσμιακό στοιχείο του Θεσσαλικού κάμπου

Newsroom

Ιωάννης Βαρβάκης: Ένας άγνωστος και μέγα εθνικός ευεργέτης της Ελλάδας