ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ilyushin Il-76: Τα θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη που στέλνει η Ρωσία για τις πυρκαγιές

Ilyushin Il-76: Τα θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη που στέλνει η Ρωσία για τις πυρκαγιές όπου η  Χωρητικότητα τους σε νερό φτάνει τους 40 τόνους κάτι που συνεπάγεται με 8 Canadair

Το ρωσικό πυροσβεστικό «τάνκερ» μπορεί να μεταφέρει ακόμα και 40 τόνους νερού

Δυο θηριώδη πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Ilyushin Il-76 αλλά και δυο ελικόπτερα τύπου Mil Mi-8 στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα προκείμενου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται σε όλη τη χώρα και κυρίως στην καταστροφική φωτιά που κατακαίει για όγδοο συνεχόμενο 24ωρο την Εύβοια.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Βαρβιτσιώτης τη Δευτέρα ευχαρίστησε τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας ενώ ο κ. Σαβέλιεφ εξέφρασε στον Αναπληρωτή Υπουργό την ειλικρινή συμπαράστασή του προς την Ελλάδα.

Τι είναι τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροπλάνα Ilyushin Il-76

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα στρατηγικό πυροσβεστικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων με τέσσερις κινητήρες το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά από το γραφείο σχεδιασμού Ilyushin της Σοβιετικής Ένωσης ως εμπορικό φορτηγό αεροσκάφος το 1967, ως αντικαταστάτης του Antonov An-12.

Σχεδιάστηκε για την παράδοση βαρέων μηχανημάτων σε απομακρυσμένες, ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες περιοχές. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως μεταφορικό μέσο έκτακτης ανάγκης για εκκενώσεις πολιτών, καθώς και για ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση από καταστροφές σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έχουν κατασκευαστεί εξειδικευμένα μοντέλα για εναέρια πυρόσβεση, όπως τα δύο που θα έρθουν στην Ελλάδα.

Τα Ilyushin 76 έχουν μήκος 46 μέτρα και άνοιγμα φτερών 56 μέτρα. Η χωρητικότητά τους σε νερό φτάνει τους 40 τόνους κάτι που συνεπάγεται με 8 Canadair.

Στο κάτω μέρος του αεροσκάφους υπάρχουν 8 πόρτες, απ’ όπου γίνονται οι ρίψεις νερού. Και το κατώτερο σημείο στο οποίο μπορεί το αεροσκάφος να επιχειρήσει είναι τα 50 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους. Σημειώνεται πως τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν επιχειρήσει στην Ελλάδα και το 1998.

 

Related posts

ΣτΕ: Προς ακύρωση το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που αρνούνται τον εμβολιασμό

«Η σιωπή είναι παγίδα»

Newsroom

Θ.Βασιλακόπουλος:«Για να πάρουν οι νέοι πίσω τη ζωή τους πρέπει να εμβολιαστούμε»

Newsroom