ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ημερίδα για τα 90 χρόνια της Βιβλιοθήκης της Τράπεζας της Ελλάδας

Ημερίδα για τα 90 χρόνια της Βιβλιοθήκης της Τράπεζας της Ελλάδας

Η Τράπεζα της Ελλάδας ξεκινά τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της, με μία ημερίδα στις 18/1, αφιερωμένη στη Βιβλιοθήκη της, η οποία επίσης συμπληρώνει φέτος τα 90 χρόνια της.

 

Η ημερίδα, με τίτλο «90 χρόνια Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ιστορική αναφορά και μελλοντικές προκλήσεις» είναι αφιερωμένη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αρτιότερης οικονομικής βιβλιοθήκης της χώρας.

Η ημερίδα, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, περιλαμβάνει τρεις ενότητες: Στην πρώτη θα εξιστορηθεί η πορεία της Βιβλιοθήκης από την ίδρυσή της, το 1928, μέχρι σήμερα, μέσα από αφηγήσεις και μαρτυρίες σημερινών και παλαιότερων στελεχών της.

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στις συνεργασίες της Βιβλιοθήκης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και φορείς, όπως πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα. Στην τρίτη ενότητα θα παρουσιαστεί η σύγχρονη τεχνολογική υποδομή που έχει στη διάθεσή της η Βιβλιοθήκη και θα γίνει μια πρώτη αναφορά στον σχεδιασμό για τη συνολική ανακαίνιση των χώρων της, της επίπλωσης και των εγκαταστάσεών της, που θα ξεκινήσει το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Related posts

Το Χόλιγουντ μεταφέρετε στα Τρίκαλα για γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας

Newsroom

Κώστας Συνολάκης: «Πρέπει να γίνουν έλεγχοι στα κτήρια άμεσα»

Newsroom

The Secret – Το Μυστικό : Δείτε την ταινία του Βιβλίου- .Που σκοπό έχει να αλλάξει της ζωής σας προς το καλύτερο

Newsroom