Κοινοποιείστε το άρθρο

Ην. Βασίλειο: Σε Πιλοτική διαδικασία το Heathrow για γρήγορη πιστοποίηση εμβολιασμού των αφίξεων από πορτοκαλί χώρες

Oι αεροπορικές εταιρίες British Airways, Virgin Atlantic και το αεροδρόμιο Heathrow ένωσαν τις δυνάμεις τους θέτοντας σε δοκιμαστική λειτουργία μια διαδικασία ταυτοποίησης στα αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι η γρήγορη και απλή πιστοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών που ταξιδεύουν στο Ην. Βασίλειο είναι εφικτή.

Ο πιλότος θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένα δρομολόγια με προορισμό το Heathrow, ανάμεσα στα οποία είναι και η Αθήνα.

Το καθεστώς ταυτοποίησης μοιάζει με εκείνο που ήδη λειτουργεί στα εξερχόμενα ταξίδια σε ορισμένες χώρες και θα τεθεί σε λειτουργία αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Η δοκιμαστική λειτουργία του θα επιτρέπει στις διεθνείς αφίξεις από όλο τον κόσμο να παρουσιάζουν την πλήρη κατάσταση εμβολιασμού τους και, σύμφωνα με τα συμβαλλόμενα μέρη, θα στηρίξει τα σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει τη καραντίνα για όσους έχουν κάνεις και τις δύο δόσεις του εμβολίου και εισέρχονται από πορτοκαλί χώρες με πτήσεις στο Ην. Βασίλειο.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για τα ταξίδια χωρίς καραντίνα από πορτοκαλί χώρες μέσα στην εβδομάδα, και το νέο καθεστώς αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο του πιλότου, οι πλήρως εμβολιασμένοι εθελοντές που ταξιδεύουν σε επιλεγμένες πτήσεις από την Αθήνα, το Λος Άντζελες, το Montego Bay και τη Νέα Υόρκη προς το Heathrow θα παρουσιάζουν αποδεικτικό του εμβολιασμού τους, με στόχο η κυβέρνηση να διασφαλίζει ότι οι αερομεταφορείς και τα αεροδρόμια θα μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού, μειώνοντας τις πιέσεις στις αίθουσες μετανάστευσης του Ην. Βασιλείου.

Όσοι λαμβάνουν μέρος στον πιλότο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια λωρίδα αποκλειστικά για αφίξεις εμβολιασμένων ταξιδιωτών και οι πελάτες της British Airways θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκπτώσεις για τα υποχρεωτικά τεστ αφίξεων.

Όσοι μετέχουν στον πιλότο από πορτοκαλί χώρες θα συνεχίσουν να υπόκεινται στους τρέχοντες περιορισμούς και τα δεδομένα τους θα κοινοποιούνται ανωνύμως στη βρετανική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις που θα γίνονται δεκτές στην πιλοτική λειτουργία περιλαμβάνουν την εφαρμογή NHS, την κάρτα CDC, το ψηφιακό πιστοποιητικό των ΗΠΑ και το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ.

Επιπλέον, η British Airways θα παρέχει στήριξη στην πιστοποίηση του εμβολιασμού των πελατών της μέσα από την εφαρμογή VeriFLY και οι πελάτες της Virgin Atlantic θα μπορούν να πιστοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσα από το νέο ψηφιακό εργαλείο που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Delta Air Lines και υποστηρίζεται από την τεχνολογία TrustAssure™.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο