ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Ινφαντίνο: «Συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση για το καλό του ποδοσφαίρου»

Ινφαντίνο: «Συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση για το καλό του ποδοσφαίρου»

Κρίσιμες ημέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείχνει αποφασισμένη να ανοίξει μία νέα σελίδα με κομβικές αλλαγές, με στόχο την επανεκκίνηση.

 

Και στην προσπάθεια αυτή, η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια FIFA-UEFA για να κάνει αυτή την νέα αρχή με ποδοσφαιρικό μνημόνιο, κάτω από την «ομπρέλα» των Διεθνών Συνομοσπονδιών και με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ετσι, σήμερα έχουμε την πρώτη επίσημη αντίδραση από πλευράς FIFA για το ελληνικό ζήτημα. Ο πρόεδρος της, Τζάνι Ινφαντίνο, βρέθηκε στο συνέδριο της AIPS που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και συνομίλησε το απόγευμα της Δευτέρας με δημοσιογράφους αναφερόμενος και στην Ελλάδα και στο επίμαχο ζήτημα του ποδοσφαίρου.

Ο Ινφαντίνο τοποθετήθηκε σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου της ΕΡΤ, σχετικά με τη θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κυβερνήσεων στο να εμπλακούν στα του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA είπε ανάμεσα στα άλλα πως «για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις Κυβερνήσεις». Αναλυτικά σχολίασε ο κ.Ινφαντίνο: «Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».

Να θυμίσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος να συνταχθεί και να εφαρμοστεί ένα ποδοσφαιρικό μνημόνιο, με στόχο να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Και εκεί δεν αποκλείεται να έχουμε και εξελίξεις με νέα Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ (για αυτό έγινε και η επαφή με τον Ντέμη Νικολαϊδη) σε χρονιά εκλογών στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

 

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Τσεφέριν στην Ελβετία

Στο πλαίσιο των προωθούμενων αλλαγών στο ποδόσφαιρο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μετά την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή με την αλλαγή στις τιμωρίες για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Σήμερα μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας βρέθηκε στην Ελβετία όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επίσης, ο Υπουργός συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Σχέδιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Related posts

Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής: «Το πογκρόμ απέναντι σε όλους τους Ρώσους πολίτες είναι λάθος»

Φρούριο η Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Newsroom

Σεισμός στη Σάμο: Νεκροί οι δύο έφηβοι που καταπλακώθηκαν από τοίχο