Κοινοποιείστε το άρθρο

«Ιωάννης Καποδίστριας»Η νέα ταινία που ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής για την μεγάλη οθόνη

Μετά τους θρύλους για τον Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο), Καβάφη, Καζαντζάκη, ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με ΄κείνους του τραγικού πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας. Γυρίσματα βεβαίως θα γίνουν και στην Κέρκυρα.

Η ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ είναι η ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού. Με καταγωγή από την Κύπρο και ορμώμενος από τη νήσο Κέρκυρα της Ελλάδος, στις αρχές του 19ου αιώνα διέπρεψε ως Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Συνέβαλε στην ανεξαρτησία της Ελβετίας και της Ελλάδος, αλλά και στην διάσωση της Γαλλίας μετά την ήττα του Ναπολέοντα. Οι φιλελεύθερες ιδέες του τον φέρνουν αντιμέτωπο με τον ορκισμένο εχθρό του, τον Καγκελάριο της Αυστρίας Μέτερνιχ.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Οθωμανούς, εκλέγεται πρώτος Κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος, πληρώνοντας με τη ζωή του την αγάπη του για την πατρίδα.

Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα τις διώξεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και μετέπειτα στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενος με σθένος, καλοσύνη και αξιοπρέπεια την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, θυσιάζοντας ακόμη και τον μεγάλο έρωτα της ζωής του για την Ρωξάντρα Στούρτζα, κάνοντας πράξη το κοινό τους όραμα για Ελευθερία, Παιδεία και Πολιτισμό.

Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και αγώνα ενός οραματιστή δημοκράτη σε συντηρητικούς καιρούς που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει η μνήμη του αιώνια.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο