ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή Νέα

ΗΠΑ: Το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε τον χριστιανό φούρναρη που αρνήθηκε να φτιάξει γαμήλιο κέικ σε ζευγάρι gay

ΗΠΑ: Το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε τον χριστιανό φούρναρη που αρνήθηκε να φτιάξει γαμήλιο κέικ σε ζευγάρι gay

 

Το πρώτο δικαστήριο είχε αποφανθεί εναντίον του φούρναρη – Δικαιώθηκε με 7-2 ψήφους υπέρ

Το δικαίωμα ενός φούρναρη να μην φτιάξει το γαμήλιο κέικ ενός gay ζευγαριού αναγνώρισε δικαστήριο στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, απορρίπτοντας την αγωγή που είχα καταθέσει οι δύο νεόνυμφοι, επικαλούμενοι ρατσιστική αντιμετώπιση.

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε το 2012, όταν το αρχικό δικαστήριο δικαίωσε τους David Mullins και Charlie Craig, έναντι του φούρναρη Jack Phillips.

Έξι χρόνια μετά, η ίδια υπόθεση εκδικάσθηκε στο ανώτατο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση και να δικαιώσει τον φούρναρη, με το σκεπτικό ότι ήταν χριστιανός και βάσει της θρησκείας του, δεν μπορούσε να δεχτεί την κατασκευή του γαμήλιου κέικ στο που θέλησε να του αναθέσει το gay ζευγάρι.

Οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των gay αντέδρασαν στην απόφαση, κάνοντας λόγο για ένα δεδικασμένο που ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλα εμπόδια στο τελετουργικό των γάμων ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Το δικαστήριο στην απόφασή του υποστήριζε ότι όπως είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των gay, έτσι είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται και τα δικαιώματα που άπτονται σε θέματα θρησκεία, εγκρίνοντας με ψήφους 7-2 την έφεση του κ. Φίλιπς.Στη δίκη του 2012, ο φούρναρης είχε δηλώσει ότι αποτελεί πάγια πολιτική της εταιρείας του να μην κατασκευάζει κέικ για γαμήλιες τελετές gay ζευγαριών. Πρότεινε δε οποιοδήποτε άλλο προϊόν, για οποιαδήποτε άλλη περίσταση, αλλά όχι για γάμο. «Είναι δικαίωμα του κάθε δημιουργού να μην φτιάχνει ένα προϊόν, αν δεν το επιθυμεί», είχε τονίσει ο Τζακ Φίλιπς.

Στο ανώτατο δικαστήριο αναγνωρίστηκε το δικαίωμα αυτό με βάση τη θρησκεία, με συνέπεια ο φούρναρηςς από Lakewood, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Ντένβερ, να απαλλαγεί των κατηγοριών του.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

NY Times: Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει αντίσταση στο σχέδιο πώλησης των F-16 στην Τουρκία… Αντίθετος ο κ. Μενέντεζ

Newsroom

Απίστευτη δήλωση της Υπ. Υγείας στο Βέλγιο:«Απαγορεύεται η ανταλλαγή συντρόφων, το «τρίο» και τα όργια, μέχρι να παύσει η πανδημία»

Newsroom

Μητσοτάκης: Απόλυτα ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Newsroom