ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Κ. Φαρσαλινός: Ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δημιουργεί μια επιπλέον αδικία

Κ. Φαρσαλινός στις Διαδικτυακές Προσεγγίσεις: «Ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δημιουργεί μια επιπλέον αδικία»

Οι Διαδικτυακές Προσεγγίσεις και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Τσικορδάνος φιλοξένησαν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 τον καρδιολόγο και ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό. 

 

Η έναρξη της εκπομπής έγινε λίγη ώρα μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και τα άλλα μέτρα – προνόμια υπέρ των εμβολιασμένων πολιτών.  

 

Οι δηλώσεις αυτές έδωσαν βήμα στον κ. Φαρσαλινό, ο οποίος ήταν καταιγιστικός όσον αφορά το θέμα του υποχρεωτικού και οριζόντιου εμβολιασμού, τονίζοντας ότι «θίγονται τα ατομικά δικαιώματα περί ελευθερίας και της ελεύθερης βούλησης για το σώμα μας με αποτέλεσμα οι ενέργειες αυτές να θυμίζουν άλλες εποχές και δεν τιμούν ένα δημοκρατικό καθεστώς».

 

Ο κ. Φαρσαλινός στη διάρκεια της συζήτησης διευκρίνισε πολλές φορές ότι το εμβόλια αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για την προστασία του πληθυσμού και υπερθεμάτισε για τα οφέλη του εμβολιασμού, υπογράμμισε όμως ότι πλέον η συζήτηση αλλάζει προσανατολισμό και αυτό που οφείλουμε να διερευνήσουμε είναι οι λόγοι που οδηγούν την Κυβέρνηση στην απόφαση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τακτικές που δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες. 

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρσαλινός «δεν είναι δυνατόν επειδή μια ομάδα του πληθυσμού φοβάται, να τιμωρείται κάποια άλλη που έχει τα ίδια δημοκρατικά δικαιώματα και τις ίδιες ελευθερίες. Εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί και φοβάται να κυκλοφορήσει, αυτός οφείλει να μείνει σπίτι του και όχι όλοι οι άλλοι».

 

Τέλος ο κ. Φαρσαλινός επεσήμανε ότι ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δημιουργεί μια επιπλέον αδικία γιατί στην ομάδα των ανεμβολίαστων συμπολιτών συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν νοσήσει και ενώ έχουν φυσική ανοσία οφείλουν και αυτοί να εμβολιαστούν 6 μήνες μετά. Οι ενέργειες αυτές καλλιεργούν περισσότερο φόβο, αμφισβήτηση και δυσαρέσκεια με αποτέλεσμα, όπως σημείωσε ο κ. Φαρσαλινός, «πολλοί συμπολίτες μας προτιμούν να νοσήσουν, παρά να εμβολιστούν».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Aλλαγή δεδομένων: Μυστικές συναντήσεις Τούρκων με την ομάδα Μπάιντεν

Newsroom

Επιστολή ιατροδικαστών προς κυβέρνηση: Αμφισβητούν τους θανάτους από Covid-19

Newsroom

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα χορήγησης κρατικού δανείου για διορθώσεις σε αιτήσει

Newsroom