ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Κ. Μητσοτάκης: Επιστρέφω το απόγευμα την εντολή – Εκλογές στις 25 Ιουνίου

Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ

 

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του πρώτου κόμματος, που αναδείχθηκε στις χθεσινές εκλογές.

 

Ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως η δεύτερη προσφυγή στις κάλπες να διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε υποδεχόμενη τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ότι πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής της παρέδωσε τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό για να του παραδώσει την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Related posts

« Δρ.Γ. Φίλης PhD: Βόμβα – Δρ.Γ. Φίλης PhD: « Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιου οικονομικού κραχ ειδικά εάν οδηγηθούμε σε πανευρωπαϊκό πόλεμο» (βίντεο)

Στρατηγός Φράγκος: Έλληνες ζώστε τα Άρματα… έρχονται μέρες δύσκολες!

Newsroom

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Θεσσαλονίκη