ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Κ. Σκρέκας: προς παράταση οδεύει το καλάθι του νοικοκυριού

Κ. Σκρέκας: προς παράταση οδεύει το καλάθι του νοικοκυριού

 

Το ενδεχόμενο να παραταθεί η ισχύς του καλαθιού το νοικοκυριού και πέρα από τις 30 Ιουνίου, άφησε σήμερα ανοικτό ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια παραλαβής των καθηκόντων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το προηγούμενο διάστημα, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την τιθάσευση του πληθωρισμού που κατά κύριο λόγο ήταν εξωγενής με μέσα όπως το καλάθι του νοικοκυριού και θα το συνεχίσουμε, παραπέμποντας ωστόσο σε σχετικές ανακοινώσεις που θα  γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, οι προκλήσεις για το υπουργείο Ανάπτυξης είναι μεγάλες, καθώς είναι επιφορτισμένο με την αύξηση του ΑΕΠ. Στο πλαίσιο αυτό, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, την έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία αλλά και στο εμπόριο.

Ιδιαίτερη, ωστόσο έμφαση, έδωσε στη βιομηχανία, τονίζοντας ότι στόχος είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της στο ΑΕΠ σε μεγαλύτερα επίπεδα από το 10% που είναι σήμερα.

Σχετικές ανακοινώσεις θα  γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Related posts

Πετρέλαιο: Ανατιμήσεις στην αγορά των καυσίμων  βλέπουν διεθνείς αναλυτές και παράγοντες της αγοράς

Αδύναμο το δολάριο, ισχυρότερο το ευρώ σταθερά υψηλά ο χρυσός το 2021

Newsroom

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Θερμοστάτης» στο Δημόσιο για μείωση στην κατανάλωση – Οι ανακοινώσεις