ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Απόψεις

«Και εσύ τι έκανες για τη Θράκη;»

Κωνσταντίνος Α. Τριανταφυλλάκης: «Και εσύ τι έκανες για τη Θράκη;»

 

Ο Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Α. Τριανταφυλλάκης έγραψε ένα άρθρο όπου γράφει και αναφέρει πολλές αλήθειές για το πόσο σημαντική είναι η αναγέννηση και η ύπαρξη της  Ανατολικής Θράκης .

 

14 Μαϊου 1920  Ιστορική Ημέρα για την Ανατολική Θράκη

Τιμούμε την επέτειο της απελευθερώσεως και της Ενώσεως της Θράκης με την Μητέρα Πατρίδα.
Κάθε χρόνο, τιμούμε την επέτειο αυτή με γιορτές και πανηγύρια και μεγάλα λόγια…

Ύστερα γυρνάμε από την άλλη πλευρά, ενώ η Θράκη μαραζώνει.

Θα θυμηθούμε τις φανφάρες, τον επόμενο χρόνο. Και νομίζουμε πως έτσι επιτελούμε το καθήκον μας.
Έπρεπε να μαζευτούν στις Καστανιές, οι βασιβουζούκοι του Ερντογάν και να προσπαθούν, με κάθε τρόπο, επί ένα μήνα και βάλε να περάσουν βιαίως τα σύνορα, για να συνειδητοποιήσουν μερικοί-μερικοί την στρατηγική σημασία του Εβρου, ως προμαχώνα του Ελληνισμού!
Έπρεπε να δούνε, με τα μάτια τους, την ανιδιοτελή και γενναιόδωρη προσφορά και στήριξη των κατοίκων του Εβρου προς τους άνδρες της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, για να καταλάβουν κάποιοι το μεγαλείο των ανθρώπων που κατοικούν στα σύνορα.
Έπρεπε ν’ ακούσουν τον προβοκάτορα δήμαρχο Ιάσμου, μίσθαρνο όργανο της Άγκυρας, για να μάθουν μερικοί τον ρόλο της Τουρκίας στη Θράκη και τα σχέδια της για κοσοβοποίηση της.
Έπρεπε να έρθει ο κορονοϊός, για ν’ ανακαλύψουν μερικοί-μερικοί, τα όμορφα πομακικά χωριά της Ξάνθης και να συνειδητοποιήσουν το έγκλημα που κάναμε, ως χώρα, όλα αυτά τα χρόνια και αφήσαμε αυτούς τους περήφανους ανθρώπους στις αρπακτικές διαθέσεις της Άγκυρας.
Κι ακόμα δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στη Θράκη!

Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν!

Λοιπόν, επειδή έχω βαρεθεί ν΄ακούω λόγια, πομφόλυγες, ήρθε νομίζω καιρός έργα.
Οχι αποσπασματικά μέτρα, αλλά ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και θωράκιση της Θράκης.
Στο σύνολό της.

Από τον Εβρο, μέχρι την Ξάνθη.

Αυτό είναι καθήκον και υποχρέωση της Κυβέρνησης.
Δεν γίνεται το Διδυμότειχο, για παράδειγμα, να έχει τον ίδιο ΦΠΑ με τη …Μύκονο!
Δεν γίνεται να παρακαλάμε, κάθε φορά, να στηριχθεί η Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου ή να ενισχυθεί το Νοσοκομείο. Δεν γίνεται να βλέπουμε την περιοχή να φθίνει πληθυσμιακά και εμείς να σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λαθρομετανάστες.
Δεν γίνεται οι λιγοστές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θράκη, να υπάγονται στο ίδιο φορολογικό καθεστώς με τις επιχειρήσεις της Αττικής. Για να φέρει ένας παραγωγός τα προϊόντα του στην Αττική, πρέπει να καλύψει 1000 χιλιόμετρα! Είναι χαμένος από χέρι!

Η Θράκη χρειάζεται ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται στους παρακάτω άξονες:

-πληθυσμιακή στήριξη. Η Θράκη αιμορραγεί από την εσωτερική μετανάστευση και την δραματική μείωση των γεννήσεων. Τα όμορφα χωριά της που κάποτε έσφυζαν από ζωή, ερημώνουν. Εμειναν οι ηλικιωμένοι να φυλάνε τα μνήματα και κάποιοι γενναίοι που δεν θα φύγουν ποτέ απο εκεί.
-οικονομική ανάπτυξη η οποία να στηρίζεται στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Οχι με τα κουφάρια των επιδοτήσεων της αρπαχτής.

Η Θράκη είναι ένας τόπος πλούσιος, προικισμένος απ΄τη φύση. Το σχέδιο ήταν αυτό που έλειπε πάντα.
-Ανάδειξη και ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Η Θράκη αποτελεί μεν σταυροδρόμι πολιτισμών, αλλά είναι Ελληνική Γή από αρχαιοτάτων χρόνων. Από τα Καβείρια Μυστήρια, τον Ορφέα και τον Δημόκριτο.
-Στρατηγική θωράκιση με τη δημιουργία μεγάλων έργων υποδομής, που θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση και θα την μετατρέψουν σε πύλη εισόδου και εξόδου για τις αγορές της βόρειας Ευρώπης.
Παραφράζοντας τη ιστορική φράση του Ιωνος Δραγούμη, θα μπορούσαμε να πούμε: ” Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Θράκη, η Θράκη θα μας σώσει.”

«Οι καιροί ού μενετοί», δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο.

Όταν σε λίγα χρόνια, ο ιστορικός του μέλλοντος μας καθίσει στο σκαμνί και μας ρωτήσει, αμείλικτα: «Και εσύ τι έκανες για τη Θράκη;» πρέπει να έχουμε μια απάντηση:
Η Θράκη πρέπει να αποτελέσει την «Μεγάλη Ιδέα» της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Related posts

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ:ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΡΥΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΛΑΟΣ

Newsroom

Περί Νατσιού… (Από Αγιορείτη Μοναχό)

Newsroom

Γιατί σήμερα ο Ελληνισμός έχει ανάγκη από μια νέα Μεγάλη Ιδέα

Newsroom