ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚοινωνία

Και τουρκική φρεγάτα στην περιοχή που πλέει το ΤΣΕΣΜΕ – Και η Ελληνική Κυβέρνηση επιμείνει ακόμη για τις διερευνητικές

Και τουρκική φρεγάτα στην περιοχή που πλέει το ΤΣΕΣΜΕ – Και η Ελληνική Κυβέρνηση επιμείνει ακόμη για τις «διερευνητικές» 

Τουρκική φρεγάτα εμφανίστηκε στην περιοχή που το ΤΣΕΣΜΕ πλέει από χθες το βράδυ, κάνοντας “έρευνες”. Η συνοδεία από πολεμικό πλοίο προφανώς και δίνει ακόμη σοβαρότερη διάσταση στην ήδη σοβαρή πρόκληση των Τούρκων.

Το ΤΣΕΣΜΕ και η τουρκική φρεγάτα βρίσκονται δυτικά της Λήμνου, στο βόρειο κομμάτι της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι στην “καρδιά” του Αιγαίου. Η χρονική διάρκεια της παράνομης NAVTEX εκπνέει στις 2 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα “επενδύει” την πρόκληση με μια σειρά από απίθανες όσο και προκλητικές δικαιολογίες τις οποίες διέρρευσε το επιτελείο του Ακάρ στο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η Αθήνα. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, λένε ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει και θα παραμείνουμε στις διερευνητικές. 

Ήδη όμως η πίεση που ασκείται δημόσια από διάφορες έγκυρες φωνές –αναλυτές ,διεθνολόγοι, απόστρατοι,πολιτικοί–  μεγαλώνει. Όλοι ζητούν τουλάχιστον αναβολή των συζητήσεων.

 

 

 

Πηγη militaire.gr

Related posts

«Βόμβα» Ζωής Κωνσταντοπούλου! «Οι εκλογές και η νίκη Τσίπρα του 2015 νοθεύτηκαν »

Newsroom

Αυξήθηκαν τα περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Newsroom