ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Και ξαφνικά οι υγειονομικοί για την Κυβέρνηση και τον Α.Γεωργιάδη από ήρωες έγιναν μαύρα πρόβατα

Και ξαφνικά οι υγειονομικοί για την Κυβέρνηση και τον Α.Γεωργιάδη από ήρωες έγιναν μαύρα πρόβατα: «Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται να αλλάξει δουλειά»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε πως όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, δεν μπορούν να κάνουν πλέον αυτή τη δουλειά. 

Πρόκειται γι’ αυτούς που πριν έναν χρόνο άπαντες τους χειροκροτούσαν για την υπερπροσπάθεια που έκαναν στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Τώρα, ξαφνικά οι υγειονομικοί για την κυβέρνηση  μετατράπηκαν σε μαύρα πρόβατα και  ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, βγαίνει στα παράθυρα τον τηλεοπτικών καναλιών και υποστηρίζει πως ξαφνικά δεν κάνουν γι’ αυτή τη δουλειά.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας το τέλος της προθεσμίας προκειμένου να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας της οποίας θα βγουν σε αναστολή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το σύνολο του πληθυσμού που εμβολιάστηκε. Αν και εμείς είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά της πιθανώς να μη φτάναμε εδώ. Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Σέβομαι το φόβο, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν δεν εμβολιαστούν όλοι δε θα σταματήσει η πανδημία. Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που πρόσφεραν μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε».

«Όταν μπήκα να χειρουργηθώ στο ΚΑΤ και έμπαιναν οι νοσηλευτές σκεφτόμουν αν ήταν ανεμβολίαστοι. Για ποιο λόγο να με βάλει σε κίνδυνο κάποιος άλλος άνθρωπος;

Ο υγειονομικός πρέπει να σκεφτεί και τον ασθενή του. Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 συμπολίτες μας, γιατί είναι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

«Το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «προφανώς στη ζωή μας έχουμε και υποχρεώσεις».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, και κατά πόσο τον ανησυχεί το «αντιεμβολιαστικό κίνημα», ο ίδιος είπε ότι «Με ανησύχησε γιατί ήταν σε συνωστισμό πολλοί άνθρωποι χωρίς μάσκες. Δε δέχομαι ότι χάνουμε κάθε μέρα ανθρώπους για αυτό το λόγο, με πονάει. Με ανησυχεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας επιλέγει το ανορθολογισμό. Η ανθρωπότητα πήγε μπροστά με την επιστήμη και τη γνώση. Δεν υπάρχει πλέον το επιχείρημα ότι φοβούνται, γιατί έχουν μελετηθεί όλες οι παρενέργειες των εμβολίων. Κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες, αλλά υπάρχει μια σχέση κόστους – οφέλους».

Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέο lockdown, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

«Αν μπούμε στο χειμώνα με μεγάλη ένταση στην πανδημία θα έχουμε και οικονομικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλά, ο τουρισμός έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν, η ανάπτυξη της χώρας πάει πολύ καλά, δεν είναι κρίμα αυτό που έχουμε πετύχει να το τινάξουμε στον αέρα επειδή κάποιοι δε θέλουν να εμβολιαστούν; Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξανακλείσουμε, και αν χρειαστεί να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα για να μην ξανακλείσουμε θα πρέπει να γίνει. Ο κάθε κλάδος που έρχεται σε επαφή με το κοινό προηγείται σε σειρά», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις τα εμπορικά καταστήματα να δέχονται μόνο εμβολιασμένους από το χειμώνα, ο ίδιος απάντησε ότι «Κάθε σενάριο εξετάζεται με τα συν και τα πλην του. Το λιανικό εμπόριο το έχουμε εξαιρέσει από τους κανόνες αυτούς γιατί φαίνεται ότι δεν έχει συμβάλει στη διάδοση του ιού. Τα μέτρα τηρούνται στον κλάδο. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το χειμώνα, θα ήταν ένα έσχατο μέτρο, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δε θα γίνει, γιατί θα εξαρτηθεί από την πανδημία. Αντί να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δεν πάμε καλύτερα όλοι να εμβολιαστούμε;».

«Δεν είναι η ώρα κάποιοι να βγάλουν κέρδος γιατί εμείς θεσπίζουμε υποχρεωτικότητα στα rapid tests», τόνισε ακόμα σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν παρατηρηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, πρώην συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις σπουδές της κόρης του πρωθυπουργού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Όλη η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην οικογένεια του πρωθυπουργού αποτελεί την μεγαλύτερη κατάντια της πολιτικής. Ο κ. Καρανίκας το έκανε στον ακραίο βαθμό. Αυτό που έγραψε για ένα παιδί είναι απαράδεκτο. Άλλο πράγμα οι πολιτικές μας διαφορές και άλλο οι οικογένειές μας. Ήταν χυδαίο αυτό που έγραψε».

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για νομοσχέδιο που φέρνει διευκολύνσεις σε μεγάλες εταιρίες στον αιγιαλό, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «Και να ήθελα να φέρω νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δε θα μπορούσα γιατί δεν έχω την αρμοδιότητα. Νομοσχέδιο περί των χρήσεων γης στον αιγιαλό πράγματι ετοιμάζεται, από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με εμάς. Δεν έχει καταλήξει ακόμα σε σχέδιο νόμου. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε σε ισχύ ένα νόμο που ίσχυε από το 2001 μέχρι το 2018 και τον κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τινάζοντας στον αέρα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πάνω στις παραλίες».

«Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση που να έχει δουλέψει το κράτος με τόσο μεγάλη ταχύτητα. Φτιάχτηκε η πλατφόρμα, αμέσως δόθηκαν τα πρώτα χρήματα, η κυβέρνηση έχει φτιάξει μια σφιχτή ομάδα που δουλεύει με ταχείς ρυθμούς για την αποκατάσταση της καταστροφής στην Εύβοια. Είναι μια μεγάλη καταστροφή, αλλά το ότι δε θρηνήσαμε θύματα, για εμένα, ήταν επιτυχία. Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δε συγκρίνεται με τίποτα. Για όσα όμως καταστράφηκαν θα σκιστούμε να τα κάνουμε καλύτερα και από πριν», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα σχέδια για την άμεση αποκατάσταση της περιοχής της Εύβοιας μετά τις πυρκαγιές.

«Είμαι γενικά πειθαρχημένος και ακούω τις εντολές του πρωθυπουργού. Μου αρέσει να έχουμε ομάδες και προπονητή που να τον ακούμε. Οι ομάδες κερδίζουν τα πρωταθλήματα και όχι οι μονάδες. Όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να κάνει αλλαγές, θα είμαι εδώ για να στις σχολιάσω», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης, σχετικά με τον επερχόμενο ανασχηματισμό  και κατά πόσο και ο ίδιος είναι έτοιμος να αλλάξει πόστο, αν του ζητηθεί.

 

 

Related posts

Η γυναίκα και το φίδι: Μια διδακτική ιστορία για τους φίλους-φίδια

Newsroom

Θρίλερ στην Ιταλία με την παραίτηση Ντράγκι: Ο Ματαρέλα δεν κάνει δεκτή την παραίτηση και του ζητά να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο

Κριτική θεάτρου: Είδαμε Δεσποινίς Τζούλια

Newsroom