ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Καιρός

Καιρός: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας έως και την Κυριακή

Καιρός: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας έως και την Κυριακή

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Κεντρική Μεσόγειο  θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή

Μέχρι και την Κυριακή θα διαρκέσει η «θερμή εισβολή» που ξεκινά σήμερα να επηρεάζει τη χώρα μας, καθώς αναμένεται σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας η οποία μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε κάποιες περιοχές θα ανέβει ακόμη και 8 βαθμούς.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Κεντρική Μεσόγειο  θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή.

 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 15/12 σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Η άνοδος της θερμοκρασίας, που κατά τόπους θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών Κελσίου, θα αφορά κυρίως στις μέγιστες τιμές της. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή 18/12.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 15/12, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης 14/12.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Μετεωρολόγος – Μαρουσάκης: Έρχεται το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας στην Αττική τις επόμενες ώρες

Newsroom

Αλλάζει ο καιρός : Πότε ξεκινούν βροχές – Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Newsroom

Μαρουσάκης προειδοποιεί: Έρχεται επικίνδυνη τριήμερη κακοκαιρία με βροχές, χαλάζι, χιόνι

Newsroom