ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ελλάδα

Κακλαμάνης: «Να Καλύπτεται Από Τα Ταμεία Η Εγχείρηση Αλλαγής Φύλου»

Κακλαμάνης: «Να Καλύπτεται Από Τα Ταμεία Η Εγχείρηση Αλλαγής Φύλου»

 

Παρέμβαση στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είχε κάνει από το προεδρείο της Βουλής, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για το θέμα του ακρωτηριασμού τονίζοντας ότι τα δημόσια νοσοκομεία δε διαθέτουν το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό ο οποίος χρειάζεται στις εν λόγω περιπτώσεις.

«Δεν νομίζω πως υπάρχει πτέρυγα που να μην καταδικάζει τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό. Υπάρχουν, όμως, κάποια από αυτά τα άτομα που επιθυμούν να κάνουν πλαστική επέμβαση και αυτό χρειάζεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένο κέντρο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν γνωρίζω δημόσιο νοσοκομείο του ΕΣΥ που να έχει αυτό το εξειδικευμένο κέντρο και αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό. Και αν υπάρχει, θα είναι ένα.

Αν δεν υπάρχει στον δημόσιο τομέα και πρέπει να πάει το άτομο στον ιδιωτικό τομέα, σε εξειδικευμένο κέντρο εντός ή εκτός Ελλάδος, εάν αυτό δεν καλυφθεί από έξοδα που θα εγκρίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή το αντίστοιχο ταμείο, είναι δώρον άδωρον. Διότι πόσες οικογένειες είναι τόσο πλούσιες για να καλύψουν μία τέτοια επέμβαση;», διερωτήθηκε ο κ. Κακλαμάνης και προσέθεσε:

«Συνήθως είναι ελάχιστες και αναγκάζονται τα άτομα αυτά να καταφύγουν σε κάτι που ούτε τα ίδια το θέλουν. Άρα νομίζω ότι αυτό, μέχρι αύριο, είτε κάποιος ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου είτε ψηφίσει κατά, είναι μια προϋπόθεση που πρέπει να τη δούμε και αν δεν καλύπτεται, θα πρέπει να καλυφθεί. Θα πρέπει να το δει ενδεχομένως ο υπουργός Υγείας με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτόν τον προβληματισμό ήθελα να καταθέσω».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ενας νεκρός από τη φωτιά – Ξέσπασε στην κλινική Covid, πιθανότα την έβαλε ασθενής

Ν.Κεραμέως: Υποχρεωτική για τους μαθητές η μάσκα άνω των 10 ετών – Τα έξοδα επιβαρύνει αποκλειστικά τις οικογένειες

Newsroom

Παραιτήθηκε ο Πάνος Λασκαρίδης από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών