ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Κακοκαιρία Daniel: Βιβλικές καταστροφές στο νομό Τρίκαλων

Κακοκαιρία Daniel: Βιβλικές καταστροφές και στα Τρίκαλα – εκκενώθηκε το χωριό Αγιά Κυριακή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Μεγάλα Καλύβια

 

 

Το χθεσινό βράδυ ήταν το πιο κρίσιμο για τo νομό Τρικάλων, αφού δέχθηκε ανελέητο χτύπημα από ισχυρές καταιγίδες με ολόκληρες εκτάσεις να έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες.

Οι καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές είναι ανυπολόγιστες ενώ η Πολιτική Προστασία με συνεχόμενα μηνύματα μέσω του 112 έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, απαγόρευση κυκλοφορίας και σε προτροπές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν υπόγεια και ισόγεια ανεβαίνοντας σε υψηλότερους ορόφους όπου είναι εφικτό.

γέφυρα της “γούρνας” από την υπερχείλιση του Ληθαίου

Αργά χθες το βράδυ εστάλη ακόμα ένα μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από τη Νομή Τρικάλων και την Πύλη Τρικάλων, αλλά και στους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

Όλα τα ποτάμια του νομού, υπερχείλισαν και η πόλη απειλήθηκε από το σπάσιμο των αναχωμάτων τόσο του Ληθαίου, όσο και του Αγιαμονιώτη.

 

 

Στην Πύλη τα ορμητικά νερά του Πορταϊκού ποταμού παρέσυραν το βράδυ την παλιά γέφυρα “Γκίκα” της Πύλης Τρικάλων. Η γέφυρα, μετά την κατασκευή της νέας δίπλα, χρησιμοποιούνταν σαν πεζογέφυρα.

 

 

Τα παρόχθια χωριά του Πηνειού βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ σημαντικές καταστροφές έχουν υποστεί επιχειρήσεις και βιομηχανίες της περιοχής.

 

Εκκενώθηκε το χωρίο  Αγία Κυριακή στα 2 μέτρα το νερό σε απόγνωση οι κάτοικοι!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το χωριό  Μεγάλας Καλύβια μιας και έσπασε  το ανάχωμα του Πηνειού στο δροσερό Τρικάλων 

Τραγικές στιγμές ζούνε οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων που το νερό των ποταμών έχει μπει στα σπίτια τους με τους ίδιους να κάνουν λόγο για “ώρα μηδέν” και άλλοι να έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία της ΣΜΥ και άλλοι να είναι συγκεντρωμένοι στο δημαρχείο και του σχολείου.

Αυτή τη στιγμή επιχειρείται απεγκλωβισμό δύο οικογενειών από την ΕΜΑΚ με βάρκα στην περιφέρεια του χωριού.

Συγκλονιστικές είναι όμως και οι αναρτήσεις των κατοίκων όπως αυτή της φωτογραφίας.

 

Related posts

3ο ArtFestival 10 & 11 Μαΐου στον Πολυχώρο OldCityCo & Τριανόν

Newsroom

Η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου γίνεται ταινία στο ρόλο η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

ΔΕΗ:Καμία αύξηση στα τιμολόγια – Και επιβραβεύσεις των συνεπών καταναλωτών

Newsroom