Κοινοποιείστε το άρθρο

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Κόκκινος συναγερμός για την πολιτική Προστασία – Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε 5 περιοχές 

Η κακοκαιρία Διομήδης δείχνει τα δόντια της και ήδη πολλές περιοχές της χώρας ντύθηκαν στα λευκά από το χιόνι. Την ίδια στιγμή σφοδρά χτυπήθηκε η Σάμος και η Κάλυμνος.

 

Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο φέρνει η κακοκαιρία Διομήδης. Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στη Φλώρινα το χιόνι έφτασε ακόμα και τους 30 πόντους με τον υδράργυρο να βρίσκεται σταθερά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Οι οδηγοί συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ίδια η εικόνα και στο Μέτσοβο το Ζαγόρι και την Κόνιτσα.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με 19 μηχανήματα να κινούνται σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να ρίξουν αλάτι αλλά και να ανοίξουν τους δρόμους.

Πολύ, απότομο και βαρύ όμως αποδείχθηκε το χιόνι για τα δέντρα στον δρόμο Νάουσας-Σελίου, με αποτέλεσμα πολλά να σπάσουν προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στον νομό Καρδίτσας το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ποταμό Καράμπαλη, όπου η στάθμη στην είσοδο της πόλης έχει φτάσει περίπου το ένα μέτρο κάτω από την γέφυρα.

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται και στα παράλια του δήμου Αγιάς στη Λάρισα από την επέλαση του Διομήδη. Ο αφρός της θάλασσας έχει αποκλείσει τον κεντρικό δρόμο!

Η θάλασσα έχει μεταφέρει φερτά υλικά στο οδόστρωμα καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων, ενώ αρκετές περιοχές των παραλίων δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα από χθες το βράδυ

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στη Σάμο. Στο πυθαγόρειο μεγάλοι βράχοι αποκολλήθηκαν και έκλεισαν το δρόμο που συνδέει την περιοχή Ρεματάκι με τη Μαρίνα…

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν να πλησιάζουν το σημείο μέχρι να υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Μεγάλες ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε και την Κάλυμνο, τα τελευταία 24ωρα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέσα στις επόμενες ώρες ενώ Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε ήδη μέσω του 112 στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και στους κατοίκους του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο