ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Κακοκαιρία Ελπίς – Πυρά Πατούλη στη Νέα Οδό: Να αναλάβει τις ευθύνες της ακόμα και τώρα

Κακοκαιρία Ελπίς – Πυρά Πατούλη στη Νέα Οδό: Να αναλάβει τις ευθύνες της ακόμα και τώρα

Την ώρα που η χιονόπτωση από την κακοκαιρία Ελπίς γίνεται εντονότερη, πολύ σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην Αττική με κυκλοφοριακό χάος που έχει προκληθεί από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Oπως αναφέρουν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη να καταγγέλλει την ανάδοχο εταιρεία της Νέας Οδού για το κλείσιμο της Εθνικής για τα βαρέως τύπου οχήματα, καλώντας την εταιρεία ακόμα και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες και τον δήμαρχο Διονύσου Γιώργος Καλαφατέλης να περιγράφει σκηνές χάους στην Κρυονερίου – Μαραθώνος που προκλήθηκε μετά το κλείσιμο.

Αφορμή για τη νέα παρέμβαση του  Γιώργου Πατούλη στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος υπήρξε τα όσα υποστήριξαν πηγές της εταιρείας ότι η Εθνική Οδός έκλεισε λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων καθώς τα 30 εκχιονιστικά που επιχειρούν δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το οδόστρωμα από το χιόνι.

«Αν έχει 30 μηχανήματα κι έπρεπε να έχει 80, ας το είχε υπολογίσει»

Στη νέα του καταγγελία ο περιφερειάρχης σημείωσε εμφατικά ότι «η Νέα Οδός πρέπει να καταλάβει ότι έχει ευθύνη. Αν έχει 30 μηχανήματα κι έπρεπε να έχει 80, ας το είχε υπολογίσει», καλώντας την ανάδοχο εταρεία, «να αναλάβει τις ευθύνες της ακόμα και τώρα και να βάλουν μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος».

Ακόμα ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κλείνουμε δρόμους προληπτικά. Σε κάθε περίπτωση ναι μεν έχουμε έντονο φαινόμενο αλλά δεν μπορεί από τις 08.30 να αποφασίσει η Νέα Οδός να σταματά τα  βαρέα οχήματα και να έχει δημιουργήσει μποτιλιάρισμα στον Κηφισό. Αν είναι κλειστή η εθνική οδός αντιλαμβάνεστε ότι οι πάροδοι θα έχουν μπλοκαριστεί».

 

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, το κομμάτι του δρόμου από το ύψος της Καλυφτάκη στη Μεταμόρφωση και πάνω είναι στην αρμοδιότητα της αναδόχου εταιρείας που διαχειρίζεται τη Νέα Οδό καταγγέλλοντας ότι δε βγήκαν έγκαιρα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος με αποτέλεσμα όπως εξήγησε να γίνεται εκτροπή των οχημάτων από πολύ χαμηλά στην Εθνική και να μην είναι εφικτό να καθαρίζεται η αστική περιοχή.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Διονύσου Γιώργος Καλαφατέλης επισήμανε ότι «αν δεν ανοίξουμε τον κόμβο Κρυονερίου – Αγίου Στεφάνου να φύγουν τα αυτοκίνητα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δε θα μπορούμε να καθαρίσουμ».

Μάλιστα απύηθυνε έκκληση προς τη Νέα Οδό να βάλει μηχανήματα και να ανοίξει ο δρόμος καθώς υπάρχει σοβαρό μποτιλιάρισμα στον κόμβο του Κρυονερίου.

Τι απαντά η Νέα Οδός

 

Η εκπομπή Ώρα Ελλάδος προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία μετά την αρχική καταγγελία του Γιώργου Πατούλη χωρίς ωστόσο κάποιος να παρέμβει ενώ σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Οδό, υποστηρίζεται ότι επιχειρούν περίπου 30 μηχανήματα ωστόσο η σφοδρότητα των φαινομένων είναι τέτοια ώστε δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν και το χιόνι στρώνεται και πάλι στο οδόστρωμα.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για τη νέα χρονιά

Επίδομα 534 ευρώ: Η ανακοίνωση του υπ.Εργασίας – Γιατί άλλαξε η ημερομηνία καταβολής

Newsroom

ΓΣΕΕ: Θέλουμε απαντήσεις στα γιατί! Θέλουμε απαντήσεις στο πως δε θα ξαναζήσει η χώρα τέτοιες τραγωδίες