ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Καλαμαριά: Μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν ανενόχλητοι σε έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη

Καλαμαριά: Μέλη της  Χρυσής Αυγής  εισέβαλαν ανενόχλητοι σε έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη

 

 

Μέλη  της Χρυσής Αυγής έκαναν χτες προεκλογική επανεμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, σε μία επίθεση με πολλά χαρακτηριστικά που θύμισαν τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών σε πανηγύρια και λαϊκές την πρώτη περίοδο της παρουσίας των νεοναζί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως και τότε, η ΕΛΑΣ ήταν παντελώς απούσα ενώ εκτυλίσσονταν πρακτικές αντιποίησης Αρχής από τους χρυσαυγίτες.

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοξενεί έκθεση Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη η οποία ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου. Το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο, ο χώρος αποτέλεσε στόχο εισβολής χρυσαυγιτών.

 

Περίπου 15 άτομα εισέβαλαν στο χώρο, κατέβασαν έργα του καλλιτέχνη, επιτέθηκαν στον δημιουργό για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, απαίτησαν να προσδιορίζει τον εαυτό του μόνο ως Σλάβο.

 

Ακολούθησαν πρακτικές αντιποίησης Αρχής, με ανάρτηση χαρτιών που είχαν με μεγάλα κόκκινα γράμματα την λέξη «απαγορεύεται» και «σφράγιση» του χώρου με κόκκινες ταινίες.

 

Αντίστοιχα χαρτιά έβαλαν και πέριξ του χώρου σε σταθερά και κινητά σημεία, ενώ βιντεοσκόπησαν ολόκληρη την επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν εμφανίστηκε στο σημείο αστυνομικός…

 

 

Related posts

Σχολεία: Αναλυτικές οδηγίες του υπ. Παιδείας για τα self test – Πότε διανέμονται από τα φαρμακεία

Newsroom

ΓΣΕΕ: Νόμιμη η συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη

ΕΚΤ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αυξήσει σημαντικά την αβεβαιότητα στην οικονομία της Ευρωζώνης