ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Καλαμάτα: «Κόβεται» το 5G με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Καλαμάτα: «Κόβεται» το 5G με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας σταματάει την πιλοτική εφαρμογή του 5G στην πόλη που είχε ξεκινήσει πανηγυρικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η Καλαμάτα ήταν η πρώτη και μία από τις τρεις πόλεις πανελλαδικά όπου εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.

 

Την παύση της σύμβασης με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την πιλοτική εφαρμογή 5G στο Δήμο Καλαμάτας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Το θέμα πιλοτικής εφαρμογής του 5G είχε ήδη προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του.

 

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις αλλά και εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

“Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου”, ξεκαθάρισε από την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο Καλαμάτας και επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο

 

Εντάσεις

Η συζήτηση του θέματος κράτησε πάνω από τρεις ώρες, με το δήμαρχο Καλαμάτας σε ρόλο πυροσβέστη να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα.

Τελικά, προς ψήφιση έφτασαν δύο προτάσεις, η πρώτη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης στις 31/12 και η δεύτερη που ζητούσε τη διακοπή της σύμβασης στο τέλος του χρόνου.

Έπειτα από μια ψηφοφορία, που κράτησε ώρα με εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη σύμβαση με τη Wind είχε συμφωνηθεί και υπογραφεί πανηγυρικώς από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Παναγιώτη Νίκα, και η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και το Δήμου Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι πανελλαδικά όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.

Related posts

Από τα μέσα Μαρτίου ξεκινάει η ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία

Newsroom

Αεροδρόμια: Μεγάλες «αναταράξεις» στον κλάδο των αερομεταφορών

Newsroom

Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου εξετάζει η Κομισιόν αν διακοπεί η παροχή από τη Ρωσία