ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Καλάθι για διαβητικούς: Από σήμερα προστίθενται στο «καλάθι του νοικοκυριού» προϊόντα για τους (πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη)

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Από σήμερα και προϊόντα για διαβητικούς

 

Από σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2021, εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» νέα προϊόντα, όπως αυτά για τους διαβητικούς, ενώ διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

 

Παράλληλα, από σήμερα διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

 

Συγκριμένα, στο «καλάθι του νοικοκυριού»

 

  • προστίθενται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (πχ. στέβια)» αλλά και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας καθώς και τα προϊόντα βρώμης.
  • διευρύνεται η κατηγορία «Κατεψυγμένα λαχανικά» με πρόβλεψη για δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια»,
  • συγχωνεύονται οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν»
  • και διαγράφεται η κατηγορία «Τσάι ή χαμομήλι»

Να σημειωθεί ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται ήδη οι εξής πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς αλλά και καταναλωτές με άλλα διατροφικά προβλήματα, όπως φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Στο μεταξύ εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης και άλλων ειδών που αφορούν καταναλωτές με δυσανεξία σε κάποια συστατικά όπως λακτόζη και γλουτένη.

Όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και το «γιορτινό καλάθι».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου όλες οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο καλάθι έχουν λάβει οδηγίες να εναρμονιστούν με την απόφαση του υπουργείου αναφορικά με τις ειδικές σημάνσεις στα ράφια, ενώ θα υπάρχουν και πρόστιμα εάν η σήμανση δεν είναι σωστή.

Related posts

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα

Νίκος Χατζηνικολάου: Κυρία Μενδώνη κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και παραιτηθείτε σύντομα

Newsroom

Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου εξετάζει η Κομισιόν αν διακοπεί η παροχή από τη Ρωσία