ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Καλάθι νοικοκυριού: «Πυρά» Γιώργου Λεχουρίτη κατά Άδωνη – «Απάτη το καλάθι του νοικοκυριού»

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης εξαπέλυσε έντονα πυρά κατά του Υπ. Ανάπτυξης και εμπορίου Αδ. Γεωργιάδη δηλώνοντας ότι είναι  «Απάτη το καλάθι του νοικοκυριού».

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεχίζει να… προμοτάρει το «καλάθι του νοικοκυριού» μέσω επικοινωνιακών «σόου» και επισκέψεων σε σούπερ μάρκετ, την ώρα που φορείς της αγοράς εκφράζουν σε όλους τους τόνους τη δυσαρέσκειά τους για ένα μέτρο που αποτελεί «τέχνασμα» και δεν συνεισφέρει στη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Γιώργου Λεχουρίτη, προέδρου του Ινστιτούτου Καταναλωτών, ο οποίος δεν δίστασε να εξαπολύσει «πυρά» κατά του Άδωνη Γεωργιάδη με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού». Μέτρο το οποίο χαρακτήρισε ως «απάτη», σε παρέμβασή του στο Kontra.

«Ένα μηδενικό έκανε το καλάθι του νοικοκυριού. Ένα μηδενικό. Είναι μια απάτη. Είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Γεωργιάδη», σημείωσε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λεχουρίτης, εξηγώντας στη συνέχεια ότι: «ένα προϊόν μπαίνει στο καλάθι για μία εβδομάδα και βγαίνει γιατί θέλουν να το ακριβύνουν και να βάλουν άλλο στο θέση του».

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ διερωτήθηκε μάλιστα για το «πως είναι δυνατό να έχουμε αυξήσεις που φτάνουν το 24% σε κρέας και γαλακτοκομικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ – και ο πληθωρισμός να μειώνεται από 12,1% στο 9,1%».

 

Related posts

Στοιχεία σοκ από την Eurostat: Κατά 31% αυξημένη η θνησιμότητα στην Ελλάδα! – Από διαφορετικά αίτια πεθαίνουνε οι Έλληνες

Newsroom

Θάνος Πλεύρης: «Έχω μετανιώσει για θέσεις και απόψεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν»

Newsroom

Άρση μέτρων: Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους, ελεύθερη η κυκλοφορία από 28 Ιουνίου

Newsroom