ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Καλάθι του νοικοκυριού: Σταθερές οι τιμές για 19η εβδομάδα – Στα σκαριά μαζί με το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού»

Καλάθι του νοικοκυριού: Σταθερές οι τιμές για 19η εβδομάδα – Στα σκαριά μαζί με το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού» 

 

«Στην συνολική αξία του καλαθιού του νοικοκυριού μετά την μείωση της περασμένης εβδομάδας έχουμε σταθεροποίηση», επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Από 1134 προϊόντα 101 (8.91%) παρουσίασαν αύξηση, 106 (9.35%) παρουσίασαν μείωση, και 927 (81.75%) παρέμειναν σταθερά, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

 

Αυτό αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συγκεκριμένα γνωστοποίησε τα εξής: «19η εβδομάδα του «Καλαθιού» και οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Από 1134 προϊόντα 101 (8.91%) παρουσίασαν αύξηση, 106 (9.35%) παρουσίασαν μείωση, και 927 (81.75%) παρέμειναν σταθερά! Στην συνολική αξία του “Καλαθιού” μετά την μείωση της περασμένης εβδομάδας έχουμε σταθεροποίηση».

 

Στα σκαριά μαζί με το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού» 

 

Δύο νέα «καλάθια» αναμένεται να δημιουργηθούν ενόψει της περιόδου το Πάσχα από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη να έχει προαναγγείλει τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο θα υπάρξει η σχετική νομοθέτηση ώστε το μέτρο του «καλαθιού του νοικοκυριού» να παραταθεί και στη συνέχεια ενόψει Πάσχα να δημιουργηθούν το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ, αλλά και το «καλάθι του νονού/ας» στα καταστήματα παιχνιδιών.

 

Το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου.

Τι προϊόντα θα περιλαμβάνου τα δύο νέα καλάθια που έρχονται
Το «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αρμόδια στελέχη είναι σε σκέψεις στο συγκεκριμένο «καλάθι» να μπουν και νέα είδη στην κατηγορία του κρέατος, όπως το αρνί και το κατσίκι, ενώ εξετάζεται σ’ αυτό να υπάρχει και το τσουρέκι, αλλά και τα σοκολατένια αυγά.

Από την άλλη, το «καλάθι του νονού/ας», θα θυμίζει εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη». Παράλληλα θα προστεθούν επίσης οι λαμπάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη» ήταν: Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), Βρεφικά παιχνίδια, Φιγούρες δράσης, Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα, Ηλεκτρονικά παιχνίδια, Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, Μουσικά παιχνίδια.

 

Πηγη www.greekaffair.news

Related posts

Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρώπη – Φόβοι ότι θα ξεπεράσει το 10% στην Ελλάδα

Newsroom

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι παγίδες στα «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Πότε θα πληρωθεί – Κλείδωσε η ημερομηνία – Οι δικαιούχοι

Newsroom