ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Καλοκαίρι: Ενυδατωμένη επιδερμίδα και τι να κάνετε

Καλοκαίρι: Ενυδατωμένη επιδερμίδα και τι να κάνετε

 

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή του χρόνου που περιμένετε με ανυπομονησία, παραμένει ωστόσο μια περίοδος που η επιδερμίδα σας χρειάζεται επιπλέον περιποίηση για να παραμείνει υγιής.

 

Με δεδομένο ότι η θερμοκρασία το καλοκαίρι ανεβαίνει κατακόρυφα, η επιδερμίδα χάνει την υγρασία της δείχνει ξηρή, άχρωμη και θαμπή, και το πρόβλημα αυτό ολοένα και γιγαντώνεται.

 

Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε  πρόσωπό και σώμα φρέσκο, λαμπερό και ενυδατωμένο και το καλοκαίρι;

# Πίνετε νερό.

 

Βασικό κομμάτι της ενυδάτωσης είναι το νερό. Κανονικά πρέπει να πίνεις 2- 2,5 λίτρα νερό τη μέρα για να κρατάς τον οργανισμό σου πάνω ενυδατωμένο. Ειδικά το καλοκαίρι που ιδρώνουμε, αφυδατωνόμαστε ακόμα πιο εύκολα, οπότε καλό θα ήταν να έχεις πάντα ένα μπουκαλάκι νερό κοντά σου.

 

# Ναι στους φυσικούς χυμούς, ακόμα και στο καφέ. 

 

Οι φυσικοί χυμοί, ο καφές, το τσάι είναι από τις εναλλακτικές πηγές ενυδάτωσης. Προσοχή μεγάλη στα ροφήματα με ζάχαρη. Προσπάθησε να πεις όχι στα smoothies γιατί εκτός από υγρά θα καταναλώνεις και θερμίδες.

 

# Τρώτε φρούτα και λαχανικά.

 

Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικό να υπάρχουν στην καλοκαιρινή σου διατροφή. Είναι υγιεινά, θρεπτικά και σε κρατούν ενυδατωμένη- ειδικά το καρπούζι που είναι γεμάτο στο νερό. Τουλάχιστον ένα φρούτο την ημέρα στη διατροφή σου και τουλάχιστον σε ένα από τα γεύματα σου να υπάρχει συνοδευτική σαλάτα.

 

# Επενδύστε στο υαλουρονικό οξύ.

 

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να εγκλωβίζει το νερό στα κύτταρα, συγκρατώντας έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης με υαλουρονικό οξύ και εφαρμόστε μέσα στη μέρα όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να μην αισθάνεστε το δέρμα σας βαρύ.

# Εντατική και συχνή περιποίηση.

 

Αν το χειμώνα συνηθίζατε να εφαρμόζετε μια μάσκα ενυδάτωσης προσώπου μια φορά την εβδομάδα τότε τώρα κάντε το δύο φορές την εβδομάδα. Παράλληλα, αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό, εφαρμόστε μια ελαφριά μάσκα σε μορφή τζελ πάνω από το σέρουμ, πριν πέσετε για ύπνο. Τα συστατικά του σέρουμ θα διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα, χαρίζοντάς σας ενυδατωμένη και απαλή επιδερμίδα.

 

# Προσοχή και στα μάτια σας.

 

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι δέρματος σε όλο το σώμα σας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν έχει πολλή ζέστη, συγκρατεί ακόμα λιγότερη υγρασία και ελαστικότητα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Επιλέξτε μια ελαφριά κρέμα ματιών σε μορφή τζελ και εφαρμόστε τη πρωί και βράδυ.

 

# Πολλαπλασιάστε τη φυσική υγρασία.

 

Έχοντας μαζί σας μια ενυδατική λοσιόν σε σπρέι την οποία θα ψεκάζετε στην επιδερμίδα σας όποτε νιώθετε πιο έντονα τον ήλιο. Μετά από κάθε ψεκασμό το δέρμα παραμένει επαρκώς ενυδατωμένο για 1 ώρα.

 

# Tips:. 

Αν πηγαίνεις γυμναστήριο ή για τρέξιμο ή γενικότερα όταν είναι να λείπεις για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι- όταν είσαι στη θάλασσα, ας πούμε- πάντα μα πάντα να κουβαλάς νερό μαζί σου γιατί τότε είναι που χάνεις πολύ ιδρώτα και χρειάζεται να αναπληρώνεις υγρά. Επίσης, προτίμησε κάνεις χλιαρά και όχι καυτό μπάνιο γιατί έτσι δε θα αφυδατώσεις το δέρμα σου.

 

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές διατηρείτε το πρόσωπό και το σώμα σας φρέσκο και λαμπερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Related posts

CDC: Μόλις στο 16% η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου φέτος

Newsroom

Κυτταρίτιδα: Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις που την καταπολεμούν

Newsroom

Βιταμίνη D: Με ποιες ασθένειες συνδέεται στο ανθρωπινό σώμα

Newsroom