ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Καλοκαίρι με … «Λάμψη»

Καλοκαίρι με … «Λάμψη»

Ακόμα ένα καλοκαίρι έφτασε και η «Λάμψη» εξακολουθεί να στέκεται δίπλα στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, φροντίζοντας κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στα δύο παιδοογκολογικά της Β. Ελλάδας, στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και στο Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε, η «Λάμψη», προσπάθησε μέσα από δράσεις να ενισχύσει το έργο της και να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο να το γνωρίσει και να το στηρίξει.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδας, «Η Λάμψη», από την αρχή του έτους:

  • Συνεχίζει την καθημερινή εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων με δύο υπαλλήλους στα γραφεία του συλλόγου, αλλά και την καθημερινή παρουσία δύο ψυχολόγων και μιας κοινωνικής λειτουργού στα παιδοογκολογικά τμήματα. Για τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει τις θεραπείες τους και τις οικογένειες τους, που πιθανόν να χρειαστούν στήριξη, η «Λάμψη» διαθέτει συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη.
  • Δημιούργησε ημερολόγια 2021 «Λάμψη» προς ενίσχυση των εσόδων του συλλόγου, καθώς και ιδιαίτερο κόσμημα από ασήμι 925 σε σχήμα τριφύλλι, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, τα οποία πωλούνται στο e-shop του συλλόγου.
  • Για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, στις 15 Φλεβάρη, πραγματοποίησε εκδήλωση με μπαλόνια για τα παιδιά στον αύλιο χώρο των νοσοκομείων και ανήρτησε ζωγραφιές από παιδιά των σχολείων της Θεσσαλονίκης στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
  • Στις 9 Μαΐου και με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, διοργάνωσε μουσική γιορτή στα δύο παιδοογκολογικά τμήματα, με κιθάρα, βιολί και τραγούδι.
  • Στις 21 Μαΐου, σε συνεργασία με την μουσικοεκπαιδευτική ομάδα «Παραμυθολαλίτσες, διεξήγε διαδικτυακή διαδραστική αφήγηση παραμυθιών μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
  • Πραγματοποίησε πολλές συνεντεύξεις του Προέδρου και άλλων μελών του Δ.Σ. σε τοπικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς ή ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Σύλλογό.

Με τα έσοδα που προέκυψαν από τις παραπάνω δραστηριότητες, η «Λάμψη» φρόντισε και συνεχίζει να φροντίζει την κάλυψη των –μικρών ή μεγάλων- αναγκών που προκύπτουν καθημερινά στα τμήματα, με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή και τη λιγότερο επώδυνη νοσηλεία των παιδιών.

Για την καλοκαιρινή περίοδο, οι αεικίνητες εθελόντριες της Λάμψης κατασκεύασαν εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής κοσμήματα και αξεσουάρ για άντρες και γυναίκες, ενώ ο Σύλλογος προμηθεύτηκε οικολογικά θερμός και δοχεία φαγητού (lunchbox), τα οποία μπορεί να τα βρει κανείς στο www.lampsi.org/eshop/ και να στηρίξει την προσπάθεια της Λάμψης. 

Δεδομένου του ότι η «Λάμψη»  δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε τους συνοδοιπόρους του Συλλόγου στο δύσκολο έργο που επιτελεί, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο υποστηρίζει με τις δωρεές του το έργο του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

 Αν κάτι πρέπει να παραμένει ζωντανό .. αυτό είναι σίγουρα η «Λάμψη» στα μάτια των παιδιών. Γιατί ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας … μπορεί να ιαθεί!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Η ΛΑΜΨΗ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 5 & ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Τ.Κ. 54453

ΤΗΛ. 2310 943 396

www.lampsi.org

Related posts

Υπεγράφη η εγκύκλιος για την διευκόλυνση των μετακινήσεων ΑμεΑ στην ακτοπλοΐα

Συνέντευξη Τύπου: Διήμερου Συνεδρίου για την αποτύπωση των κοινωνικών προβλημάτων του Νομού Τρικάλων “Τρίκαλα – Αγάπη – Αρωγή – Αλληλεγγύη”

Newsroom

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιστολή στον πρωθυπουργό για την προστασία της ζωής των χρονίως πασχόντων

Newsroom