ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ψυχολογία

Τα δέκα καλύτερα σημεία στην Αθήνα με θέα για να ερωτευθείς

Αθήνα

Τα δέκα καλύτερα σημεία στην Αθήνα με θέα για να ερωτευτείς και να μετρήσεις τα αστέρια!

hills-1

Οι Αθηναίοι βάζουν τους λόφους της πόλης και τις αμμουδερές παραλίες της Αττικής στην κορυφή της λίστας με μέρη για πρώτο ραντεβού.

Λόφος Αρδηττού
Ο κατάφυτος λόφος του Αρδηττού βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ακριβώς πάνω από το Καλλιμάρμαρο. Τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας,  λόγω της θέσης του, ο λόφος του Αρδηττού είναι αγαπημένο σποτ των αθηναίων για ρομαντικές βόλτες, αλλά και για τρέξιμο. Διαθέτει ίσως την καλύτερη θέα προς την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, αλλά και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και μια νυχτερινή βόλτα στα δροσερά του δρομάκια είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ανακαλύψει κανείς πολλά όμορφα μυστικά τόσο της αρχαίας όσο και της σύγχρονης Αθήνας. Συνέχεια του λόφου αποτελεί η περιοχή του Μετς, μια από τις ανερχόμενες περιοχές της πόλης για ποτό και διασκέδαση, στην οποία μπορεί να καταλήξει η ρομαντική σας περιήγηση.

Λόφος Στρέφη
Ανεβαίνοντας τα γραφικά σκαλάκια της οδού Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, ανάμεσα από ναζιάρικες γάτες που κουλουριάζονται πάνω σε αυτά, αλλά και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς νεοκλασικά κτίσματα, θα βρεθείς στο Λόφο του Στρέφη. Ο συγκεκριμένος λόφος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα στέκια της αθηναϊκής νεολαίας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο πάρτι θα οργανώνεται εκεί, λίγο πιο κάτω από το μικρό πέτρινο θεατράκι του λόφου. Το σκοτάδι ευνοεί τα ρομαντικά ενσταντανέ, αλλά αν προτιμάς την πολυκοσμία, τους καλοκαιρινούς μήνες έχεις την επιλογή του εστιατορίου «Εξωστρεφής», ενός από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία της Αθήνας που σερβίρει εξαιρετικό φαγητό και κρασί. Η πανοραμική θέα της πόλης από τον λόφο κόβει την ανάσα, η βλάστηση του αποτελεί έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη και είναι μια μεγάλη ανάσα δροσιάς τα καλοκαίρια.

lukavitos

Λυκαβηττός
Ίσως ο πιο εμβληματικός λόφος της Αθήνας μετά την Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός είναι το ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου, καθώς υψώνεται 227 μέτρα πάνω από την πόλη. Η πρόσβαση σε αυτόν τον υπέροχο λόφο γίνεται και με τα πόδια, ο πιο διαδεδομένος τρόπος όμως είναι το γραφικό τελεφερίκ. Ρομαντισμός χωρίς την κούραση της ανάβασης και όλη η Αθήνα κάτω από τα πόδια σας! Στην κορυφή του Λυκαβηττού δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, κατάλευκο σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο κυκλαδίτικο νησί. Πριν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τον λόφο, τσεκάρετε για το αν λαμβάνει χώρα εκείνη την ημέρα κάποια συναυλία, καθώς το θέατρο του Λυκαβηττού, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής συναυλιών και από την σκηνή του έχουν περάσει μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ακόμα και χωρίς τη συνοδεία οργάνων όμως, η ανάβαση στον Λυκαβηττό αξίζει τον κόπο για την απαράμιλλη θέα. Ολόκληρη η Αθήνα απλώνεται μπροστά σας γενναιόδωρα και τα φώτα της πόλης μοιάζουν σχεδόν σαν επίγεια αστέρια.

Φιλοπάππου
Ο λόφος του Φιλοπάππου, που πήρε το όνομά του από το αντίστοιχο μνημείο που ανακαλύφθηκε σε αυτόν, είναι ένα από τα πιο όμορφα υψώματα της Αθήνας. Με έντονο το στοιχείο της αρχαίας Ελλάδας, γεμάτος ελαιόδεντρα και θέα μια από τις πιο όμορφες απόψεις του Παρθενώνα, ο λόφος του Φιλοπάππου μοιάζει σα να συμπυκνώνει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, αρχαίας και σύγχρονης, σε μια μόνο εικόνα. Πέρα από τον Παρθενώνα, από εκεί πάνω μπορείς να θαυμάσεις το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ηρώδειο, ολόκληρη την Αποστόλου Παύλου, το Αστεροσκοπείο. Με λίγο καθαρό ουρανό το μάτι βλέπει θάλασσα. Ειδικά τις νύχτες, ο λόφος του Φιλοπάππου μεταμορφώνεται σε λύχνος της Αθήνας, καθώς το μόνο φωτεινό του σημείο είναι το μνημείο που αναδεικνύεται μέσα από ένα πορτοκαλί φως. Μετά από μια ρομαντζάδα στου Φιλοπάππου, πολλές είναι οι γειτονιές που ξεκουράζονται στη σκιά του. Θησείο, Μοναστηράκι, Κουκάκι, Πετράλωνα. Επιλέξτε μια και διασκεδάστε μέχρι να κρυφτούν τα άστρα από τον ουρανό.

SOYNIO

 

Ναός του Ποσειδώνα, Σούνιο
Στο νοτιότερο άκρο της Αττικής βρίσκεται το ακρωτήρι του Σουνίου, με σήμα κατατεθέν τον ναό του Ποσειδώνα που κοσμεί την κορυφή του βράχου που υψώνεται 60 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Τα ηλιοβασιλέματα στο Σούνιο είναι το λιγότερο κινηματογραφικά και έχουν λούσει χιλιάδες ζευγάρια με μενεξεδί και πορτοκαλί χρώματα. Αν βρίσκεστε λοιπόν στην Αθήνα, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Σούνιο το σούρουπο, έτσι ώστε να μπορέσετε να θαυμάσετε την ήλιο να βουτά μέσα στον Σαρωνικό και – αν είστε τυχεροί – ίσως μια λαμπερή πανσέληνο να ανατέλλει λίγο αργότερα. Τους καλοκαιρινούς μήνες μην παραλείψετε να κάνετε και μια νυχτερινή βουτιά σε κάποια από τις κοντινές παραλίες. Η θάλασσα, ο ολόφωτος ναός, τα αστέρια και εσείς. Το Σούνιο είναι ένας παράδεισος μόλις μερικά λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Λαιμός Βουλιαγμένης
Το πολύτιμο πετράδι της αθηναϊκής ριβιέρας, είναι ο Λαιμός Βουλιαγμένης. Είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των αθηναίων για μπάνιο το καλοκαίρι, αλλά και για βόλτες το χειμώνα. Στην περιοχή υπάρχει ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα ο οποίος αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη. Μπορείτε να θαυμάσετε τον έναστρο ουρανό πλάι στο κύμα, αλλά έχετε και πολλές επιλογές για διασκέδαση καθώς η περιοχή είναι γεμάτη από εστιατόρια και μπαρ.

kaysonas-

Βραχάκια Βάρκιζας
Είκοσι περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται τα βραχάκια της Βάρκιζας ή αλλιώς «Λιμανάκια», ένας αγαπημένος προορισμός των αθηναίων για τα λεγόμενα «κυριακάτικα μπάνια» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχουν ίσως τα ωραιότερα νερά της αττικής ακτογραμμής, με ένα βαθυγάλαζο χρώμα που σπάνια απαντάται κοντά στην πόλη.  Η κατάβαση του  σχετικά κακοτράχαλου μονοπατιού αξίζει τον κόπο, καθώς το  φεγγαρόφωτο, πλάι στο κύμα των μικρών κολπίσκων είναι μοναδικό.

Λαγονήσι
Το Λαγονήσι αποτελεί ένα πανέμορφο θέρετρο μέσα στην Αττική. Οι παραλίες του, όπως το φημισμένο Μαύρο Λιθάρι, δίνουν την ευκαιρία για ρομαντικές βόλτες στην αμμουδιά με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Παραμείνετε στην παραλία μέχρι να βραδιάσει, καθώς τότε είναι που αποκαλύπτεται ένας μαγικός ουρανός, στον οποίο είναι ορατοί όλοι οι αστερισμοί του γαλαξία μας. Μην αντισταθείτε επίσης στην προοπτική ενός νυχτερινού μπάνιου, ό, τι πιο ρομαντικό για μια καλοκαιρινή βραδιά.

asteroskopio

Αστεροσκοπείο
Στον λόφο των Νυμφών, απέναντι από τον λόφο του Φιλιπάππου βρίσκεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το πανέμορφο οικοδόμημα του Χάνσεν εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο το 1995 και έως το 2010 είχαν ξεναγηθεί σε αυτό πάνω από 200.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.  Από τον Ιανουάριο του 2015 υπάρχει δυνατότητα βραδινών ξεναγήσεων για ομάδες 25 ατόμων και πάνω και σε γλώσσες εκτός της ελληνικής και αγγλικής. Αυτές περιλαμβάνουν και νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, καιρού επιτρέποντος. Μην παραλείψετε να μπείτε λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες και να κρατήσετε θέση για μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα ασύλληπτο δώρο που ίσως να σας κληροδοτήσει και αστρονομικές γνώσεις που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικά ραντεβού εντυπωσιάζοντας τον σύντροφό σας.

planitario

Πλανητάριο
Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να μάθεις πράγματα για τα μυστήρια που κρύβει ο ουρανός που μας σκεπάζει. Ένα μαγικό ταξίδι σε πλανήτες και γαλαξίες περιμένει μικρούς και μεγάλους που θα αποφασίσουν να επισκεφθούν το Πλανητάριο. Το πρόγραμμα του είναι διανθισμένο με πολλές παραστάσεις που εξερευνούν προηγούμενες περιόδους του πλανήτη μας και τα μυστικά του σύμπαντος. Από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα στο Πλανητάριο είναι η Αστροπύλη, της οποίας οι ενότητες ασχολούνται με τη μελέτη των ουράνιων σωμάτων και διερευνούν τη γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος. Βουλιάξτε στα αναπαυτικά καθίσματα του Πλανηταρίου με το ταίρι σας και ταξιδέψτε στα αστέρια.

 

 

Related posts

Μπορούν τα κοινωνικά δίκτυα να πυροδοτήσουν την Οιστριονική Διαταραχή Προσωπικότητας;

Newsroom

Ο φόβος είναι απλά η αντίδραση του εγκεφάλου μας!!!

Η αγάπη είναι ευγένεια της ψυχής και δεν την έχουν όλοι

Newsroom